Hami Mandıralı: Yeteneğin Ön Planda Olduğu Devirler Kapandı

Hami Mandıralı: Yeteneğin Ön Planda Olduğu Devirler Kapandı

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Hami Mandıralı, futbolda yeteneğin ön planda olduğu devirlerin kapandığını söyledi.    Türk futbolunun efsanevi isimleri Tanju Çolak, Ertuğrul Sağlam ve Hami Mandıralı yeni sezon öncesi...

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Hami Mandıralı, futbolda yeteneğin ön planda olduğu devirlerin kapandığını söyledi.

    Türk futbolunun efsanevi isimleri Tanju Çolak, Ertuğrul Sağlam ve Hami Mandıralı yeni sezon öncesi genç forvetlere tavsiyelerde bulundu.

TANJU ÇOLAK: GOL VURUŞLARINA ÇALIŞMALILAR

Süper Lig kariyerinde forma giydiği 282 karşılaşmada 240 gol atan Tanju Çolak, genç forvetlerin birçoğunun mücadele azminin yoğun olduğunu ve koşu yollarında sık sık kendileri için fırsat bulduklarını belirtti.

    Messi gibi isimlerin dünya markası olmasındaki sırrın pozisyon değiştirebilme ve araya koşu yapabilme özellikleri olduğunun altını çizen Çolak, "Gençlerimiz hava toplarına hakim olabilmeli ve buna bağlı olarak zamanlamaları iyi olmalı. Gol vuruşlarına yoğun bir şekilde çalışmaları da olumlu sonuçlar doğuracaktır." diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM: REKABET ORTAMINDA MÜCADELE ETMİYORLAR

Kariyerinde 328 Süper Lig müsabakasında forma giyen ve 126 golüyle formasını giydiği takımlara başarı getiren Ertuğrul Sağlam, gençlerimizin ülkemizde çok iyi imkânlarda top oynandığını söyledi.

    Dünya Kupası’nda Belçika’dan Divock Origi’nin genç yaşına rağmen önemli başarılara imza attığını ve bunun en büyük nedenlerinden birinin yoğun forma mücadelesine bağlı gelişim olduğuna işaret eden genç teknik adam, şöyle devam etti:

    "Gençlerimiz, ülkemizde çok iyi imkanlarla futbol oynadıkları ve bu imkanları yurt dışında bulamayacakları için kendilerini uluslararası arenaya taşımıyorlar. Bu da onlar için büyük bir dezavantaj haline geliyor. Süper Lig’de çok iyi takımlarda forma giydikleri için, çok ciddi bir rekabet ortamı içerisinde mücadele etmiyorlar ve dolayısıyla bu onların kendi gelişimleri açısından bir dezavantaj oluşturuyor. Tavsiyem, gençlerimizin büyük bir azimle çalışmalarını sürdürmeleri yönünde."

HAMİ MANDIRALI: YETENEĞİN ÖN PLANDA OLDUĞU DEVİRLER KAPANDI

    Forma giydiği 476 Süper Lig maçında 219 gole imza atan Hami Mandıralı, futbolda sadece yeteneğin ön planda olduğu dönemlerin geride kaldığını ve buna bağlı olarak genç sporcuların çalışmalarını bu doğrultuda devam etmeleri gerektiğine dikkati çekti.

    İstikbal vaat eden genç futbolcuların öncelikle Süper Lig’de top koşturan yerli ve yabancı golcüleri takip ederek, örnek almaları gerektiğini söyleyen Mandıralı, "Gençler, oldukları konumun her zaman bir üst seviyesini hedef olarak belirlemeli. Titizlikle çalışarak, yeteneklerinin üstüne koymalı. Müsabakalara konsantre olarak çıkmalı ve sadece kendileri için değil takımı için de ter dökmeli." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.