Halterde "renkleri" farklı 12 madalya hedefi

Halterde "renkleri" farklı 12 madalya hedefi

Türkiye Görme Engelliler Halter Milli Takım Teknik Direktörü Ersin Akyüz, "Dünya Oyunları'nda her renkten olmak kaydıyla 12 madalya kazanmak istiyoruz" dedi.

Görme Engelliler Milli Takımı'nın, Dünya Oyunları için kamp yaptığı Konya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Akyüz, çalışmalara 11 Nisan'da başladıklarını, kampın 6 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi.

Milli takım olarak 6'sı kadın 12 sporcuyla Konya'ya geldiklerini belirten Akyüz, 8-18 Mayıs tarihlerinde Güney Kore'de yapılacak Dünya Oyunları'na hazırlandıklarını ifade etti.

Akyüz, milli takım kadrosunda Türkiye ve dünya çapında başarılı olmuş sporcular bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dünya Oyunları'nda her renkten olmak kaydıyla 12 madalya kazanmak istiyoruz. Sporcularım bu konuda azimle çalışıyor. Kamp çok yoğun geçiyor. Günde iki antrenman yapıyoruz. Daha önceki şampiyonalarda milli takımımızın ne kadar geliştiğini gördük. Dünya Oyunları'nda da aynı gelişmeyi göstererek hedefimize ulaşırız. İnşallah şampiyonada farklı sıkletlerde 12 defa İstiklal Marşımızı okuturuz."

- "Dünyada ilk üçün içindeyiz"

Şampiyonalarda İran, Rusya ve Ukrayna ile çekiştiklerine işaret eden Akyüz, "Dünyada halterde milli takım olarak ilk üçün içerisindeyiz. Her zaman başarılıyız ve olmaya devam edeceğiz. Türkiye, her zaman zirveye oynamalı. Ben ve sporcularım bu bilinçle ter döküyoruz. Diğer ülkeler Türkiye'ye imrenerek bakıyor" diye konuştu.

Deadlift dalında dünya rekorunu elinde bulunduran görme engelli sporcu Ömer Galip Kesim de şampiyonaya takım olarak çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Dünya Oyunları'nda her branşta kürsüye çıkmak için hiç durmadan çalıştıklarını belirten Kesim, "Ersin hocamız ne derse daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, 12 madalya ve bunu başaracak güçteyiz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.