Halkımız sürünüyor

Halkımız sürünüyor

Partisinin Konya bayramlaşma programında konuşan Mustafa Özkafa, “Ülkemiz Milli Görüş tarafından idare edilmediği için sürünüyor. Bu gidişat, gidişat değildir” şeklinde konuştu

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Bayramlaşma Programı parti il binasında gerçekleştirildi. Kurban Bayramının ikinci günü gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Genel İdare Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin Öz ve Ahmet Yalçın, eski belediye başkanları Veysel Candan ve Mehmet Şen, İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, parti il ve ilçe yönetimleri, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, “Ya Milli Görüş tarafından idare edileceksin, izzet bulacaksın, ya da diğerleri tarafından idare edileceksin, sürüneceksin. Milli Görüş, Saadet partimiz bu hakikati, ifade olarak, fikir olarak ortaya koymuştur, icat ettiği zaman da fiilen gerçekleştirmiştir. Sürünmek tabiri ağır bulunabilir fakat sürünmek tabiri genel bir tabirdir. Geçen hafta elemle takip ettik, Güneydoğu'dan şehit haberleri geliyor. 500 bin aile evladını Güneydoğu'ya göndermiş, aile evladını askere göndermiş, 5 ay, 10 ay yürek tükürtüsü ile onu bekliyor, sürünmüş oluyoruz. 100 binlerce esnaf tüccar malını satıyor, çek karşılıksız çıkıyor, senedi protesto oluyor iflas ediyor. Resmi rakamlarda her yıl bunlar kat kat artıyor, yine sürünüyoruz. Bu sene 2 milyon civarında evladımız üniversite imtihanına girdi, bunun içinde en yüksek puanı alması beklenilen Fen Lisesi mezunlarının yarısı açıkta kalmış. İmam hatipten mezun olan evlatlarımızdan 5 veya 6 tanesinden biri yerleşebilmiş. Yüksek tahsil görememiş evladımız sürünüyor. Dahasını söyleyeyim. 100 binlercesi de kazanıyor, mezun oluyor, 10 yıl öğretmenlik kurası bekliyor. Pek çoğu kuraya da giremiyor, sürünüyor. Bu gidişat, gidişat değildir” ifadelerine yer verdi.

3-046.jpg

HER BAYRAMDA AYRI BİR ZULÜM

“Her kurban, her Ramazan bayramında Müslüman ülkelerin her yerinde zulümler var” diyen Özkafa, şöyle konuştu: “Ama birkaçında ise katmerlenmiş zulümler var. Bir evvelkinde Filistin, bir evvelkinde Suriye. Biz şimdi Suriye'yi konuşmuyoruz. Suriye güllük gülistanlık mı oldu hayır. Arakan onu bastırınca onu konuşuyoruz. Devlet ileri gelenleri Arakan için dua edelim diyorlar. Amenna fakat bir insan olarak şunu da biliyoruz. Tarlamızı hiç ekmedik, cami cemaate olarak 'Buradan buğday bitir' diyerek dua etmemizin faydası olmaz. İslam Birliği kurulmadığı zaman ilimle irfanla güçlü olunmadan ve bu işler gücü hakkın emrine verilmeden kurtuluş yolu yoktur. Ucuz bir kurtuluş yolu da yoktur. İslam Birliği'nin adımları Erbakan Hocamız tarafından atıldı. Bu hükümetin 16. yılı kutlanıyor. Memura 16. yıl hediyesi 4 artı 3,5. Bununla yaşanabilir bir Türkiye kurulamaz, yeni bir dünya kurulamaz.”

4-022.jpg

HÜKUMET BATIYA SIĞINIYOR

Meram Belediyesi eski Başkanı Veysel Candan ise konuşmasında, “Dünyada İslam'ı temsil eden ülkelere batığımız zaman hepsi ayrı bir alemde. İslam alemi neden bu halde diye bir teşhis koymamız lazım. Batılı emperyalist güçler, NATO demiş bir araya gelmişler, tek İslam ülkesi Türkiye'yi de içine almışlar. BM demişler, orada konseyde, yetkili 5 Hristiyan ülke var, 55 İslam ülkesinin hiçbir yetkisi yok. Olaylara karşı bir kınama yapıyorlar öyle geçiyor. İsrail aleyhinde kararlar alıyorlar ama İsrail uygulamıyor, hiçbir müeyyidesi yok. Dünya Ticaret Örgütü kurmuş, tüm İslam ülkelerinin ticaretinden yüzde 5-6 haraç alıyor. Bankalar düzenini kurmuş, faiz yolu ile sömürü yapıyor. Bunun neticesinde çok ölçüsüz bir toplum ortaya çıkıyor” dedi. “Tarihimize baktığımız zaman meydanda kaybettiğimiz tek bir savaş yok” diyen Candan, şöyle konuştu: “19 defa Haclılarla savaşmışız hep kazanmışız. Ne zaman kaybetmişiz? İçimize tefrika girdiği zaman. İslam ülkelerine, Körfez ülkelerine bakın, hepsi krallık, saltanat. Milyarların üzerinde oturuyorlar. Suudi Arabistan'ın paraları Amerikan bankalarında, Körfez ülkelerinin paraları Fransa'da, Almanya'da. Böyle bir durumda, biz birlik nasıl olacak, toplum nasıl olacak diyoruz. Nijerya'ya gittiğimde halka şunu gördük, 'Osmanlı'nın buraya gelişi gecikti'. Bize bakıyoruz, NATO üyesiyiz, NATO'ya en fazla mühimat ve asker veren ülkeyiz. NATO Libya'yı bombalarken bu hükumet NATO'ya destek vermiştir. Bu hükumetin Arakan'a yardımı ne olur? Biz BM'ye telefon edeceğiz, onların merhametine sığınacağız, onlar da orada acıyacaklar. Arakan 50 milyon nüfuslu, 1 milyonu Müslüman. Bu Müslümanlara nüfus kağıdı bile vermiyorlar. İki arada bir derede, her gün insanlar katlediliyor. Bizimkiler sadece edebiyatını yapıyor. Yapılanlarla söylenen aynı değil. Libya'da ne işimiz var diyor, arkasından uçak, gemi gönderiyor. Suriye'de ne işimiz var derken ABD Kürtleri orada kullanarak devlet kuruyor. Suriye üçe, Irak 3-4'e bölünüyor, proje adım adım gidiyor. Bizim ülkeler de atlet, donla uğraşıyor. Arakan'da denizde boğulan çocukların vebali bizim üzerimizdedir. İstiklal harbi tarihine bakın, Pakistan'dan Arakan'dan bize o şartlarda 35 milyon altın para göndermişler.”

İSLAM BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞILMALI

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da yaptığı konuşmada, “Zor bir zaman dilimi içinde Kurban bayramını idrak etmeye çalışıyoruz. Şu anda milyonlarca Müslüman hac vazifesini yerine getirirken, yüz binlerce Müslüman da yeryüzünün bir köşesinde zulüm ve ızdırap altında inlemektedir. Kurban'da Müslümanlar hav vazifelerini yerine getirirken, ırkına ve mezhebine bakmadan, 'Biz ancak kardeşiz ve burada İslam birliğini sağlamak için toplanıyoruz' derler. Onun için bugün Kabe'nin etrafında insanlar toplanıyorsa, yeryüzündeki zulmün kaldırılması için de tüm Müslümanların ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın İslam Birliği'ni kurmak için çalışması farzdır. Somali'deki Patani'deki, Suriye'deki zulmü kaldırmak için İslam Birliği'ni kurmak zorundasınız. Eğer bunun için çalışmayıp, herhangi bir söylem veya protesto veya kınama yapmanız, ne zulmü ortadan kaldırır ne de imanın en zayıf noktası olan şartı ortadan kaldırır. İslam Birliği'nin kurulması için çalışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve partililer bayramlaştı.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum