Halkbank, Etso Ve Etü Enerji Protokolü İmzaladı

Halkbank, Etso Ve Etü Enerji Protokolü İmzaladı

Halkbank, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) arasında 'ücretsiz enerji verimliliği check- up' üçlü protokolü törenle imzalandı.    ETSO,da düzenlenen imza protokol töreni; Halkbank...

Halkbank, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) arasında 'ücretsiz enerji verimliliği check- up' üçlü protokolü törenle imzalandı.

    ETSO,da düzenlenen imza protokol töreni; Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı arasında düzenlendi. Protokol gereği, Halkbank, küçük ve orta ölçekli işletmelere ücretsiz enerji verimliliği konusunda danışmanlık hizmeti verecek.

    ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, ülkede enerji verimliliği konusunda seferberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Yücelik, gelecekte enerji alanında sıkıntı yaşanmaması için toplumun bütün kesimlerinin enerji verimliliğine dikkat etmesinin gerekliğine vurgu yaparak,"Enerji verimliliği konusunda gerçek anlamda seferberliğe ihtiyaç var. Gelecekte enerji temini noktasında sıkıntıya düşmemek için verimliliğe ve tasarrufa ihtiyacımız var." dedi.

    ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, Türkiye'nin 12 yıl öncesine göre enerji tüketiminin iki katına çıktığını kaydetti. Prof. Dr. Yaylalı, Enerjide kendine yeten ülke olmak için enerji verimliliğinin öne çıktığına değinerek "Enerji verimliliği önemli. Üniversite olarak enerji verimliliği konusunda kamu- üniversite- sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini sunacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

    Halkbank Genel Müdürü Taşkesinlioğlu ise banka olarak enerji verimliliği yatırımlarına önem verdiklerine değinerek "Bu protokolle enerji verimliliği konusunda ücretsiz danışmanlık programları düzenleyeceğiz. Enerji verimliliği alanında yaptığımız çalışmaları aynı zamanda sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyor ve çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından Taşkesinlioğlu, Yücelik ve Prof. Dr. Yaylalı, enerji verimliliği check- up protokolüne imza attı CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.