Halk çaresiz bırakıldı

Halk çaresiz bırakıldı

Saadet Partisi İl Divan toplantısında konuşan Sinan Toprak, “Konya’nın yüzde 66'sı mutlu diye başlık atıyorlar ama tarım işçilerimiz 15 kişilik bir dolmuşa 42 kişi biniyor, Soma'da ölüm pahasına tekrar çalışılıyor. Bu halkın çaresizliğinin göstergesidir”

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı "Kasım Ayı İl Divan Toplantısı" Saadet Partisi İl Binasında düzenlendi. Divan toplantısına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Şen, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Mehmet Parlak, Esnaf Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Mustafa Özkan ve çok sayıda partili katıldı.

2-2.20141124094855.jpg

İlçe yoklamaları ve raporlarının alınmasının ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Konya İl Planlama ve Koordinasyon Başkanı Yüksek Mühendis Sinan Toprak, bir mesleki dergide yer alan “Konya’nın yüzde 66'sı mutlu” başlığını değerlendirerek, “Bu başlığı okuduğumda öncelikle, sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilemedim. Çünkü yüzde 34'lük azımsanamayacak bir orandaki insanın mutsuzluğu da aynı cümleden anlaşılmaktaydı. Hemen aklıma, geçenlerde katliam gibi bir kaza vesilesiyle ortaya çıkan tarım işçileri geldi. 15 kişilik bir dolmuşa 42 kişi binen bu vatandaşlarımızın içler acısı durumu, ekonomik sıkıntıların ve halkın çaresizliğinin bir göstergesi miydi? Yoksa macera arayan, mutlu insanlara sahip bir ülkeyi mi bize göstermekteydi?” şeklinde konuştu.

2-3.20141124094911.jpg

ZİHİNLER BULANDIRILIYOR

Soma'da yaşanan faciaya da değinen Toprak, şöyle konuştu: “Madenden sağ çıkan işçilerin, 'Başka çaremiz yok, devlet bu madenleri kapatmasın, bunlar bizim tek ekmek kapımız, yine o madene girmeye mecburuz' demeleri ne acıdır. Vatandaşımız canı pahasına ekmeğini çıkarmaya mecbur. Vatandaşın çıkarlarını korumak kollamak üzere var olan bir mesleki teşekkülün, ülkenin cari açık rakamları almış başını gitmişken, esnaf bankaların sarmalında devindikçe sıkışırken, toplumun ahlakı dibe vurmuşken, sınırlarımız korumasız ve ülke giderek bir kaos ortamına çekilirken, böyle bir ifadeyle iş yerlerimize kadar ulaşması ve zihinlerimizi bulandırması bir şeyler anlatmaktadır.” Papa'nın Türkiye ziyaretine de değinen Toprak, konuşmasına şöyle devam etti: “Müslüman toplumlara karşı Hristiyan camianın duyduğu kadim düşmanlığın devamlı canlı tutulduğunu apaçık ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yazdığı 'Papa'ya Davet' mektubu bir skandaldır. Müslümanlara müthiş kin tutan bu topluluğun lideri için döktürülen ulu hitaplar kanımıza dokunuyor, bizi kahrediyor. Vatandaşımıza hala 'one minute' hatırlayıp,uyutuluyor.”

2-1.20141124094937.jpg

REFAH VE ADALETE HASRETİZ

Ülkenin adeta kuşatma altında olduğunun altını çizen Toprak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu necip millet, siyaset içi veya siyaset dışı tüm kurumlarımızca, gücü üstün tutan ve batıla hizmet eden bir zihniyetin kuşatması altındadır. Bu milleti Milli Görüş'ten başka sahiplenen, derdiyle dertlenen, korkarım hiç kimse yoktur. Sadece ülkemiz ve İslam alemi için değil tüm dünya mazlumlarının, hak ve adalet arayanların, tek adresi milli görüştür. Müslümanlar olarak bütün insanlığın tek kurtuluşunun İslam’la imar ve ıslah edilmiş bir dünyada yaşamakla mümkün olacağı gerçeğinden hareket etmekteyiz. Buna mecburuz çünkü dünyada yaklaşık 50 tanesi İslam coğrafyasında olmak üzere 70 civarında bölgede kan gözyaşı ve zulüm kol gezmektedir. Buna mecburuz çünkü; ülkemizde yaşayan birçok insan refah ve adalet içinde yaşamaya ve yönetilmeye hasret kalmıştır. Toplumun temeli olan aile kurumu, fuhşun kol gezdiği bu ülkede tamamen yıpranmış. Faizin kucağında büyütülmek istenen ekonomik hayat insanımıza refah yerine giderek artan huzursuzluk ve psikolojik travmaları beraberinde getirmiştir.” Program sonunda İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini Sefa Taşbaşı'ya devreden Recep Turan'a çalışmalarından dolayı bir plaket takdim edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.