Halil İbrahim Oral'dan FETÖ açıklaması

Halil İbrahim Oral'dan FETÖ açıklaması

FETULLAHÇI Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu iddiası ile Ak Parti'den ihraç edilen Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, yazılı bir açıklama yaptı

FETULLAHÇI Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu iddiası ile Ak Parti'den ihraç edilen Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, yazılı bir açıklama yaparak "Bana inanan, bana güvenen, beni bu emanete layık gören partimi, teşkilatımı ve halkımı üzecek hiçbir yanlışım olmadı" dedi. FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlandırılarak partisinden ihraç edilmesinin hem kendisinin, hem de şehrinin kabulleneceği bir şey olmadığını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu tespit edilen 3 ilçe belediye başkanı ile birlikte Konya'nın Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'ın da Ak Parti'den ihraç edildiğini açıkladı. Partiden ihraç kararının ardından Ilgın Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yazılı açıklama yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, 2009 yılı seçimlerinden bu yana görevde olduğunu hatırlattı. Açıklamasında Ak Parti'ye hizmet etmekten başka düşüncesinin olmadığını belirten Başkan Oral, şöyle dedi:

"Halka hizmet hakka hizmet anlayışı içerisinde şehrime ve mensubu olduğum AK Parti'ye hizmet etmekten başka hiçbir düşüncem olmadı. Bana inanan bana güvenen beni bu emanete layık gören partimi, teşkilatımı ve halkımı üzecek hiçbir yanlışım olmadı. Davamızın lideri ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncesi doğrultusunda 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla vatanımıza, Ilgınımıza hizmet etmekten başka amacım olmadı."

İhraç edilmiş olsa da AK Parti sevdasının ömür boyu devam edeceğini belirten Oral şunları söyledi:

"Şehrimi geliştirmek, kalkındırmak ve hak ettiği yere getirmek için canla başla çalıştım. Ölünceye kadar da çalışacağım. 25.08.2016 tarihi akşamında mensubu olmaktan iftihar ettiğim Ak Parti'den ihraç edildiğimi öğrendim. Her ne kadar Ak Parti'den ihraç edilmiş olsam dahi Ak Parti sevdam bir ömür boyu devam edecektir. Mukadderata inancım sonsuzdur. Fakat böyle bir süreçte hain FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlandırılarak partimden ihraç edilmem hem kendimin, hem şehrimin kabulleneceği bir şey değildir. Gelinen noktada şahsım ve şehrim ile ilgili alınan bu kararın idari, siyasi ve hukuki takipçisi olacağım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum