Halep'te tahliyeler durdu

Halep'te tahliyeler durdu

Doğu Halep'in kuşatma altındaki bölgelerinden dün başlayan tahliyeler bugün kesintiye uğradı.

Doğu Halep'te dün başlayan tahliyelerde 24 saat içinde toplam 7 konvoy, yani yaklaşık 7 bin muhalif ve sivil kuşatma altındaki bölgelerden çıkarıldı. Ancak sekizinci konvoy protestocu bir grup tarafından durduruldu. Protestocular, İdlib'de muhaliflerin kuşatması altında bulunan Şii Fua ve Kefreyya kasabalarındaki yaralıların da Halep'le eş zamanlı olarak tahliye edilmesini istiyor. Bu gerçekleşmediği için de yeni konvoyun geçişine izin vermeyeceklerini belirtiyor. 

Muhaliflere yakın Orient TV, Şii milislerin bekleyen otobüslere ateş açtığını duyurdu. Reuters'e bilgi veren bir görgü tanığı da, otobüslerin beklediği bölgede 4 patlama sesi duyduğunu söyledi. 

Dünya Sağlık Örgütü, kendi ekiplerine ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü çalışanlarına bölgeden çıkmaları gerektiğinin söylendiğini açıkladı. 

Anadolu Ajansı, "Rejim yanlısı terörist gruplar, Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldı" ifadesini kullandı.

Yıldırım'dan İran'a telefon

Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile Halep'teki durumu görüştü. Anadolu Ajansı'na göre Yıldırım Cihangiri'ye Halep'te tahliyelerin başladığını, ancak tahliye sürecinde sivillere yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini, Halep'teki insani durumun endişe verici olduğunu, bu çerçevede şehirden tahliyelerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve bölgeye insani yardım ulaştırılması için Türkiye'nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum