Haksız kazancı  engelleyeceğiz

Haksız kazancı engelleyeceğiz

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar, “İmar planlaması sırasında ranttan sağlanan haksız zenginleşmenin önünü keseceğiz’’ dedi

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar 31 Mart mahalli idareler seçim çalışması kapsamında Kulu İlçesini ziyaret etti. Uyar’a Saadet Partisi GİK üyesi Necati Eroğlu ve Saadet Partisi Kulu ilçe Belediye Başkan Adayı İhsan Gökçe eşlik etti. Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uyar, “Şehir planlaması sırasında ranttan sağlanan haksız zenginleşmenin önünü keseceğiz. Millî Görüş belediyeciliği sırasında dar gelirli vatandaşımız ev sahibi oldu. Bugün belediyeler sadece pahalı konutlar imar etmektedir. Önümüzdeki dönemde ucuz konut edindirme sistemi ile dar gelirli halkımızı düşük taksitlerle ev sahibi yapacağız. Tarihi çeşmeleriyle, sosyal destek merkezleriyle, proje günleriyle, taştan meydanlar yerine yemyeşil meydanlarıyla çiçekli balkonlarıyla Konya’yı yeniden imar etmek için geliyoruz. Borçlanan bir belediye değil, Üreten ve ülkemize katma değer sağlayan iş olanakları fazla olan bir belediyeye anlayışını ortaya koyacağız. Merkez hükümetin halkımızın omuzlarına yüklediği işsizlik ve pahalılığı yerel imkânlarla aşmak istiyoruz. Bunun için yerel ürünleri kooperatifleştirmek, markalaştırmak istiyoruz. Sosyal belediyecilikte ev eksenli kadın emeğinin aile ekonomisine katılması için kadınlarımıza kendi ürünlerini pazarlayabilecekleri pazar yerleri açmayı, ürünlerini yaparken çocuklarını bırakabilecekleri kreşler, sosyal tesisler kazandırmayı istiyoruz” dedi.

ULAŞIMI YERLİ ÜRÜNLERLE GELİŞTİRECEĞİZ

Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Spor ve kültür alanında da birçok yatırım planlıyoruz. Belediyeler para kazanılacak yerler değil hizmet birimleridir. Tüketici olmaktan daha çok üretici olmayı sağlayacağız. Yeni Ulaşımı ithal değil yerli ve Konyalı sanayicilerimiz ürettiği taşıtlar ile yapacağız. Ahlaki, manevi ve tarihi değerlerimize uygun kültürel etkinlikler yapacağız. Biz 40 yıl evvel Tümosan, Ilgın Şeker gibi fabrikaları kurduk. Şimdi satıldı. Paralar betona gitti, üretim azaldı. Her gün işsiz sayısı artıyor. Yeni dönemde katma değeri yüksek üretime yönlendirebilmek için endüstriyel kent anlayışını geliştireceğiz. Sanayilerimizde teknik ve çıraklık okulları açılmasına öncülük edeceğiz. Endüstriyel çırak, kalfa ve ustaların yetiştirilmesine katkı sağlayacağız. Bizim belediyecilik dönemimizde insanlar şehre değil şehir insanlara hizmet edecek.’’ Kulu Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Uyar emniyet mensuplarına çalışmalarında başarılar dileyerek Kulu’dan ayrıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.