'Hakkımız alınıyor'

'Hakkımız alınıyor'

Konya Eski Buğday Pazarı'nda iş yerleri olan mülk sahipleri, kendilerine düşük bir meblağ dayatılarak tapulu yerlerinin kendilerinden alınmaya çalışıldığını söylüyor. Vatandaşlar, bölgenin rant alanı haline getirileceğini düşünüyor

Konya Eski Buğday Pazarı mevkiinde yapılacak olan ve imar planında Yüksek Hızlı Tren Garı olarak ayrılan sahada kalan taşınmazlar için öngörülen kamulaştırma bedeli konusunda, taşınmazların sahipleri şikayetçi. Mülk sahipleri, Belediye ile mi TCDD ile mi görüşeceklerini bilmez iken muhatap bulamamaktan şikayetçi. Bölgede 500'e yakın dükkan bulunuyor ve dükkan sahipleri genelde 2.-3. kuşaklardan oluşuyor. Vatandaşlar, taşınmaz sahiplerinin genelinin Konya dışında olmasından dolayı bir birliktelik sağlayamadıklarını ifade etti. Bölgede 120 metrekare dükkanı olan Zeki Agâh isimli vatandaş, "Belediye biz yaptık olacak şeklinde bir tavır sergiliyor. Biz yeniliğe karşı değiliz. Ama taleplerimiz gözardı edilerek mülkiyet hakkımız hiçe sayılıyor" dedi. Mağdur olan mülk sahipleri adına konuşan Agâh, Belediye'nin tavrına anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu: "Adnan Menderes Meyve Hali'nin bulunduğu kısım Büyükşehir Belediyesi'ne ait ve Tren Garı'nın yapımı için yeterli büyüklükte. Halin Aksaray yolu'na taşınacağını da biliyoruz. Eski Buğday Pazarı'nın bulunduğu bölgeye 6-7 yıl önce imar yasağı getirdiler iş yerlerinin değerlerini düşürdüler. Şimdi 120 metrekare yere 53-60 bin lira para veriyorlar. Vatandaşın hakkını gasp ediyorlar."

RANT ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Bölgede yeni rant alanlarının oluşturulacağını söyleyen Agâh, "Halin bulunduğu alan 53 bin metrekare. Tren garına 30 bin metrekare yer lazım fakat Belediye 112 bin metrekarelik Eski Buğday Pazarı alanı kamulaştırılıyor. Bu alanda 'Özel proje alanı' diye ayrılmış kısımlar var. Belediye bu alanlarda yeni rant kapıları mı açacaktır?" diye konuştu. Bölgenin hızlı tren hattının kamulaştırılması için çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararı emsal gösterilerek yapıldığının altını çizen Agâh konuşmasına şöyle devam etti: "Bakanlar Kurulu Kararı tren yolu hattı için alınmışken kurnazlık yaptıklarını sanarak o kararı bizim dükkanlarımızda da uygulamaya çalışıyorlar. Zaten dava açıldı ve Danıştay imar düzenlemesini durdurdu. Buna rağmen bazı vekiller çıkıp bu karara rağmen kararlı olduklarını ve ne olursa olsun malımızı elimizden alacaklarını söylüyor. Hiç mi kul hakkına bakmazsınız. Ben yaptım oldu ile bu iş olur mu? Malas ve Kule Caddeleri yapılırken 192 metrekare yerin kamulaştırması için 10 bin metrekare arsa tahsisi ve 53 bin lira ödeme yapıldı. Nerede adalet?" Vatandaşlar kendileri ile görüşülmesini ve ellerindeki mallarının düşük bir fiyat dayatılarak ellerinden alınmamasını istiyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum