Hakkımı helal etmiyorum

Hakkımı helal etmiyorum

Konyaspor'da yıllarca yöneticilik yaptıktan sonra, aidatını ödemediği gerekçesiyle üyelikten atılan Necdet Erben'le Merhaba Gazetesi olarak 2011 yılında bir söyleşi yapmıştık.

Konyaspor'da yıllarca yöneticilik yaptıktan sonra, aidatını ödemediği gerekçesiyle üyelikten atılan Necdet Erben'le Merhaba Gazetesi olarak 2011 yılında  bir söyleşi yapmıştık. Erben, “Konyaspor'da üyelikten atılacak en son adamım” diyerek, dönemin yönetimine serzenişte bulunmuştu. İşte o röportajın tamamı.

13 DÖNEM GÖREV YAPTI

Vefasızlık günümüzde en fazla yakındığımız konuların başında geliyor.  Bazı insanlar kendilerine yapılan birçok iyiliği, fedakarlığı ve özverili davranışları unutur, dolayısıyla da vefasızlık  yaparlar. İşte o zaman “vefasız insan ya da vefasız dünya” diyerek sitemler ederiz. Aslında ne dünya vefasızdır, ne de Konya.  Tek vefasız insandır. Hele de gözünü hırs ve ihtiras bürümüşler. Konuyu Konyaspor’a getirmek gerekirse, yeşil-beyazlı kulüpte son dönemde yaşanan, özellikle bu kulübe yıllarca hizmet veren insanların, bu hizmetleri göz ardı edilerek,  bir çırpıda üyelikten silinmeleri ile ilgili yaptığımız haber ses getirdi.  Üyelikleri silinenlerin hemen hemen hepsi kendilerine yapılan vefasızlıktan yakındı.  İşte bu insanlardan birisi de Konyaspor kulübünde 13 dönem görev yapan ve 10 başkanla çalışan Necdet Erben. “İsmimin silindiğini duyunca, burnumun direği sızladı” diyerek başladı içini dökmeye. Ve ekledi; “Bu kulüpte ismi silinecek en son insan ben olmalıydım” derken, Konyasporla neler kazandığını, neler kaybettiğini anlattı gözleri buğulanarak.  Yöneticilik serüvenine Ahmet Öksüzle başlayan, Kudret Erdirençelebi, Mehmet Çolakoğlu, Metin Ortakarpuz, Bahtiyar Demir, Numan Erkan, Veysel Büyükmumcu, Sait Gönen, Mehmet Oktutla iki dönem ve Mevlüt Sarı ile noktalayan Necdet Erben, konuştukça duygusallaştı, gözleri doldu ve “Erben ailesi bunu hak etmedi” dedi.
Konyaspor’da üyeliği silinecek en son insan ben olmalıydım. Ben bu kulüpte bedava yöneticilik yapmadım. Reklam için yöneticilik yapmadım. Bu kulüpte yıllarca altyapıda yöneticilik yaptım ve altyapının maddi manevi kahrını çektim. Pişman mıyım? Asla. A takım İstanbul’a uçakla giderken, ben altyapı takımımla trenle, otobüsle yolculuk yaptım.  Bu işten ün kazanayım, nam kazanayım demedim. Başkanlar ne görev verdilerse koşturdum, ‘hayır’ demedim. Kudret Erdirençelebi’nin dışındakiler hayattalar. Gidin sorun Necdet Erben’in nasıl neferlik yaptığını.

AHLAKİ BİR DAVRANIŞ DEĞİL

Benim gibi bir insanı üyelikten silmek ahlaki değil. Beni bu kulübün üyeliğinden atanlar benim kadar Konyasporlular mı? Çıksın cevap versinler. Beni silenler  Konyaspor’a ne verdiler acaba? Konyaspor’da yöneticiliğe 90 yılında başladım, 2003 yılında bıraktım. Konyaspor’da görev yaptığım süre içerisinde  kulübe bağışladığım para bugünün parasıyla 300-400 milyar civarındadır.  Şimdi sen tutup böyle bir insanı üyelikten sebepsiz bir yere nasıl silersin?  Necdet Erben’i, Muzaffer Erben’i, Mehmet Ali Erben’i üyelikten silmekle eline ne geçti? Biz sülalece Konyasporluyuz.  Böyle bir aileyi üyelikten silmekle ya da atmakla iyi bir iş yaptığınızı mı sanıyorsunuz? Beni bilenler bilir, ben çok iyi bir Konyasporluyum. Yüreğimdeki Konyaspor sevgisini silemezler. Güçleri yetmez. Ben yöneticilik yapmadığım bir dönemde bu kulüp maç kazansın diye futbolculara prim veren insanım. Bugünküler gibi Konyaspor’un ününden beslenmedim, ama Konyaspor’a hep katkım oldu. Altyapılarda görev yaptım, gidin o dönem bu takımda oynayan çocuklara sorun, ‘Necdet Erben nasıl bir yöneticiydi?’ diye. O çocuklar devamsızlıktan sınıflarında kalmasın diye anamdan emdiğim süt burnumdan gelirken, kendi çocuğum devamsızlıktan sınıfta kaldı, okuyamadı. Konyaspor’da oynayan çocukların işi ile uğraşırken, kendi çocuğumu unuttum. Allah’tan korkun ya, Allah’tan. Benim gibi adamı nasıl silersiniz? Ve işin en ilginç tarafı da, arıyorum ‘beni kim sildi’ diyorum, hepsi suspus. Topu birbirlerine atıyorlar. Yüreklice çıkıp “ben” sildim diyemiyorlar. Böyle bir ayıp var mı? Şu da bir gerçek ki, Konyaspor ekonomik olarak beni yıprattı, ama asla şikayetçi olmadım. Konyaspor’uma helali hoş olsun. Ama beni ve Erben ailesini üyelikten silenlere hakkımı helal etmiyorum. Bu kulübe tek kuruş temlik koymadım. İşte bütün verdiğim paralar burada. Tek kuruş temlik varsa zehir zıkkım olsun bana. Beni geçelim. Haşim Bayram gibi bir insan nasıl silinir? Aklım fikrim almıyor. Bu nasıl bir yöneticilik? Günah be kardeşim, günah.
NOT: Konyaspor kulübünden daha sonra da, kulübe hizmet etmiş, başkanlık yapmış insanlar Ahmet Şan tarafından üyelikten atılmıştı. İşte üyelikten atılanların bir kısmı: Mustafa Özkafa, Mehmet Çolakoğlu, Numan Erkan, Metin Ortakarpuz, Ahmet Öksüz, Veli Nurullahoğlu, Mehmet Oktut, Mevlüt Sarı, Mehmet Ali Kuntoğlu, Faruk Turhan, Nail Bülbül,  Nusret Argun, H.İbrahim Kaplan, Kamil Büyükateşli ve Rafet Palancı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum