Hakkari Üniversitesi Öğrencilerinden Köy Okuluna Yardım Kampanyası

Hakkari Üniversitesi Öğrencilerinden Köy Okuluna Yardım Kampanyası

Hakkari Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Öğretim Görevlisi Burcu Keleş, öncülüğünde 'Bir Gülücük Bir Umut' projesi kapsamında düzenledikleri yardım kampanyasından gelen malzemeleri Van’ın Başkale ilçesine bağlı İran sınırındaki Koç Dağı İlkokulu öğren.

Hakkari Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Öğretim Görevlisi Burcu Keleş, öncülüğünde 'Bir Gülücük Bir Umut' projesi kapsamında düzenledikleri yardım kampanyasından gelen malzemeleri Van’ın Başkale ilçesine bağlı İran sınırındaki Koç Dağı İlkokulu öğrencilerine ulaştırdı.

Hakkari Üniversitesi öğrencileri Başkale’ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Koç Dağı Köyü İlkokulu öğrencilerine yardımda bulunmak amacıyla yaklaşık Bir Gülücük Bir Umut adı altında bir yardım kampanyası başlattı. Hakkari’den ve il dışından aldıkları destekle giyim, Ayakkabı, kırtasiye, çanta ve çeşitli kitaplar alan üniversite öğrencileri, hazırladıkları hediye paketlerini Koç dağı öğrencilerine ulaştırdı. İran sınırındaki Koç dağı köyüne gelen Hakkari Üniversitesi Öğr. Gör. Burcu Keleş ve farklı bölümlerde okuyan bir grup üniversite öğrencisi okulun sınıflarında öğrencilere hazırladıkları hediye paketlerini kendi elleriyle dağıttı. Daha sonra Öğrencilerle bir süre oyunlar oynayıp şarkı söyleyen üniversite öğrencileri bu durumdan mutlu olduklarını belirtirken, öğrenciler ve okul idarecileri ise Öğretim Görevlisi Burcu Keleş’e ve öğrencilerine teşekkür etti.

Hakkari Üniversitesi Posta Bölümü hazırlık öğrencisi Güzide Işıktaş, ''Bir Gülücük Bir Umut projesi ile bu kardeşlerimize yardımcı olmak istedik ve bugün burada onlarla olmak mutluluk verici bu kampanyada emeği geçen başta rektörümüz sayın Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hocamıza, Belediye Başkanı Fatih Keskin’e özellikle bu kampanyayı başlatan Burcu hocamıza çok teşekkür ediyoruz.'' dedi.

İngilizce Öğretmenliği Hazırlık sınıfı öğrencisi Mert Soyvural ise başlattıkları kampanyanın amacına ulaştığını belirterek bu gibi projelerin daha fazla yapılması gerektiğini belirtti. Öğrencilerle geçirilen birkaç saatin ardından hatıra fotoğrafları çektirilip Hakkari’ye geri döndü.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.