Hakkari İle Beşiktaş Belediyesi Arasında '1 Eylül Dünya Barış Günü' Etkinliği

Hakkari İle Beşiktaş Belediyesi Arasında '1 Eylül Dünya Barış Günü' Etkinliği

Hakkari Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi'nin, '1 Eylül Dünya Barış Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Barışta Hakkari’de Bulaşalım' kardeşlik projesi etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.Hakkari Belediye Eş Başkanları...

Hakkari Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi'nin, '1 Eylül Dünya Barış Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Barışta Hakkari’de Bulaşalım' kardeşlik projesi etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, sanatçılar Kadir İnanır, Gani Rüzgar Şavata, HDP, DBP yöneticileri ve vatandaşlar, çevre yolu üzerinde bulunan rektörlük binası önünde toplandı. Kalabalık, ellerinde, “Savaş ölümdür, barış yaşamdır, Rojava’dan Şengal'e barış için mücadeleye” ve değişik pankartlarla davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan Barış Caddesi'ne geldi. Binlerce kişi slogan atarak başkanlara ve sanatçılara 'Hakkari sizinle gurur duyuyor' sloganları attı.

Burada başkanlar ve sanatçılar anons edilerek tek tek tanıtıldı. Başkanlar zafer işareti yaparak halkı selamladı. Burada konuşan Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, İstanbul’dan Hakkari’ye kadar sevgi, kardeşlik ve barış köprüsünü oluşturduklarını belirtti. Hatipoğlu, ”30 yıllık kirli savaş bitsin, kardeş halkların çocukları ölmesin, analar ağlamasın, kardeşlik, barış ve huzur olsun ve hizmet olsun. Bu nedenle Beşiktaş Belediyesi ile kardeşlik protokolünü imzalıyoruz. Bu imzaladığımız protokolün barışa ve kardeşliğe vesile olmasını istiyoruz. Beşiktaş Belediyesi ile başlatmış olduğumuz kardeşlik projesi ile CHP’nin de daha aktif olarak sürece destek vermesini istiyoruz. Bu desteğin süreci hızlandıracağına inanıyoruz.”

“ÇOK ACILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Çok acılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Hatipoğlu, ”Bugün emperyalist güç odaklarının emellerini hayata geçirmek için kullandıkları işbirlikçileri kukla katil çeteleri önce Rojava’da, son olarak Şengal’de katliamlar yapıyor. Kadınları savaş ganimeti olarak kabul ediyor. Şiddetin en ağır maruz biçimine bırakıyor. Pazarda satılarak kölelere dönüştürüyorlar. Yerinden yurdundan edilerek göçe zorlanan yüz binler, adeta soykırım ile yok edilmek isteniyor. Çeteler akıttıkları bu kanda er geç kendileri boğulacaklardır.” dedi.

“ASLA BARIŞ YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise asla barış yolundan ayrılmayacaklarını belirtti. Hakkari’nin, Güneydoğu'nun kardeşliğine, gücüne güç katmaya geldiklerini ifade eden Hazinedar, ”Biz buraya Gazze'ye, Rojava’ya, Şengal'e bütün Ezidilere güç katmaya geldik. 30 yıllık savaş kolay sona ermedi. Bunu isteyenler ve istemeyenler var. Ama bu barışı Hakkari ve Beşiktaş istiyor. Hakkari ile Beşiktaş gurur duyuyor, inşallah Türkiye de gurur duyacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü Beşiktaş’a ve Hakkari’ye taşımak istedik. 21 Eylül'de de Hakkari’yi Beşiktaş’a taşıyacağız. Barış ve kardeşliğe doğru attığımız elimizi sıkıca tutan ve bize barış eli uzatan Hakkari’ye binlerce defa teşekkür ediyorum. Burada eş başkanlara, Sümbül, Çukurca’ye Şemdinli'ye, Yüksekova’ya, Kato’ya, Sümbül’e tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bizim kalbimiz acının olduğu Hakkari’dedir. Sizin buradaki her acınız Beşiktaş’ın acısı olacaktır. Hakkari’deki bu kardeşliğimizi sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuracağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından başkanlar, barış güvercinleri uçurarak Barış Caddesi kurdelesini kesti. Başkanlar, daha sonra el ele tutuşarak halkın içinde gezdi, ilgiden dolayı yer yer zor anlar yaşadılar. Beşiktaş Belediyesi bando takımı da halkın arasından geçerek gösteri yaptı. Vatandaşlar ise merakla bando takımını izledi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde masalar döşenerek burada binlerce kişiye öğle yemeği ikram edilen program, basın toplantısı ve gece düzenlenecek konser ile davam edecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.