Hakim Ömer Onsun İÖO'dan seminer

Hakim Ömer Onsun İÖO'dan seminer

Selçuklu Hakim Ömer Onsun İlkokulu tarafından Erasmus Ana Eylem KA1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan, Türkiye Ulusal ajansınca kabul edilen ve Avrupa komisyonu tarafından desteklenen; "Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar

Selçuklu Hakim Ömer Onsun İlkokulu tarafından Erasmus Ana Eylem KA1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan, Türkiye Ulusal ajansınca kabul edilen ve Avrupa komisyonu tarafından desteklenen; "Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Farkındalık Yaratılması" adlı proje ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Veli Yaygınlaştırma Semineri gerçekleştirildi.

Hakim Ömer Onsun İlkokulu halihazırda proje sonuçlarının yaygınlaştırılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirilirken yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Hakim Ömer Onsun İlkokulu öğretmenlerinden sonra, okul velilerine yönelik olarak da bir seminer düzenledi. Kaynaştırma öğrencisi olan veliler ve diğer velilerin katıldığı seminerde İtalya ve Bulgaristan eğitim sistemlerinde kaynaştırma eğitimine dair ilke, yöntem ve materyaller katılımcılar ile paylaşıldı. Okul Müdürü Şenol Eraslan yaptığı açılış konuşmasında, her iki ülkede yapılan işbaşı gözlem sürecinin son derece verimli geçtiğini, kaynaştırma eğitimine dair pek çok yenilikçi yaklaşıma dair teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler elde ettiklerini belirtti. Öğretmen seminerinden sonra veli seminerini de gerçekleştirerek yaygınlaştırma faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti. Müdür yardımcısı Mustafa Tekeli ve rehber öğretmen Şükrü Öztürker İtalya ve  Bulgaristan eğitim sistemlerinde kaynaştırma eğitimine dair gözlemlerini yaptıkları sunumlar ile katılımcılar ile paylaştılar. Türkiye, İtalya ve Bulgaristan’da yapılan kaynaştırma eğitimini karşılaştırarak, ortak yönlerin ve farklılıkların altını çizildi ve kaynaştırma öğrencisi olan velilere hak sorumlukları, alabilecekleri destek anlatıldı.

MUHAMMET GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.