Hakarete Uğrayan Gazi İçin Twitter Kampanyası Başlatıldı

Hakarete Uğrayan Gazi İçin Twitter Kampanyası Başlatıldı

Ankara’da, otobüs şoförü V.Ç.’nin hakaretine uğradığı iddia edilen gazi Yılmaz Yiğit’e destek için #GazimizSahipsizDeğil hashtag'ı ile Twitter kampanyası başlatıldı. Şoför ise suçlamaları kabul etmemişti. Gazihaber.com sitesi...

Ankara’da, otobüs şoförü V.Ç.’nin hakaretine uğradığı iddia edilen gazi Yılmaz Yiğit’e destek için #GazimizSahipsizDeğil hashtag'ı ile Twitter kampanyası başlatıldı. Şoför ise suçlamaları kabul etmemişti.

Gazihaber.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in özür dilemesi ve şoförün görev yerinin değişmesini istediklerini belirtti. Bu sebeple #GazimizSahipsizDeğil hashtag'ı ile bu gün öğleden sonra Twitter kampanyası başlattıklarını dile getiren Yıldız, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye listesinde TT olduğunu kaydetti. Yıldız, "Ayrıca bu akşam saat 20.00’de dünya sıralaması için #GazimizSahipsizDeğil hashtag'ı ile Twitter kampanyası devam edecek." dedi.

Otobüs video kayıtlarının baştan sona izlenmesi halinde, gaziye yapılan davranışın oldukça rencide edici olduğunun herkes tarafından görüleceğini ifade eden Yıldız, "Şehit aileleri ve gaziler şu an Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’in konu ile ilgili kamuoyuna ılımlı mesajlar vermesini bekliyorlar. Birilerinin konuyu siyasi malzeme yapmasına asla fırsat verilmemeli, konunun siyaset dışı bir anlayışla, vefa duygusu ve vicdan ile değerlendirilerek bir gaziye karşı nasıl davranılması gerektiği ile ilgili kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılmalıdır." diye konuştu.

'ŞOFORÜN İŞTEN ATILMASI TALEBİMİZ YOK, YERİ DEĞİŞSİN'

Yıldız, şoförün işten atılması gibi bir talepleri olmadığını, ancak uyarılması ve görev yerinin değişmesinin kamuoyu vicdanının rahatlaması açısından bir zaruret olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Sayın Melih Gökçek’ten beklentimiz, bir malul gaziye nasıl davranılması gerektiği ile ilgili kamuoyuna vicdanları rahatlatan bir açıklama yapmasından ibarettir. Kendisi başlangıçta konuyu yanlış mütalaa etmiş olabilir. Özür dilemek de bir erdemdir. Aksi takdirde tepkiler çığ gibi büyümeye devam edeceği gibi, eli kulağında neticeyi takip eden ve bu olaydan güç alan art niyetli otobüs şoförlerinin, Türkiye'nin her yerinde şehit aileleri ve gazilere yapacağı muhtemel her olumsuz davranışta, kendisinin de vebal atında olduğunu unutmamalıdır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.