Hak-par’dan Ezidilere Yardım (Özel)

Hak-par’dan Ezidilere Yardım (Özel)

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan yaklaşık bin Ezidi’ye yardımda bulundu. Partinin genel merkezinden gelen yardım, Cizre İlçe Başkanı Serhan Seyitoğlu tarafından Ezidilere teslim edildi.Kuzey Irak’tan...

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan yaklaşık bin Ezidi’ye yardımda bulundu. Partinin genel merkezinden gelen yardım, Cizre İlçe Başkanı Serhan Seyitoğlu tarafından Ezidilere teslim edildi.

Kuzey Irak’tan göç edip Türkiye’ye sığınan Ezidilerden bir kısmı hala Şırnak’ın Cizre ilçesinde barınıyor. Cizre Küçük Sanayi Sitesi’ne yerleşen yaklaşık bin Ezidiye yardımlar devam ediyor. Genel Başkanlığını Kemal Burkay’ın yaptığı Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) da Ezidilere yardımda bulundu. Partinin genel merkezinden gelen yardımları HAK-PAR Cizre İlçe Başkanı Serhan Seyitoğlu tarafından Ezidilere teslim edildi.

Yardımlar hakkında kısa bir açıklamada bulunan Başkan Serhan Seyitoğlu, Hak ve Özgürlükler Partisi’nin genel merkezinden gönderilen yardımları Ezidilere teslim ettiğini söyledi. Seyitoğlu, “Bizim partinin genel merkezinden yardımlar geldi. Ben de geldim Ezidilere teslim etti. Şimdilik bu kadar yardım geldi ama yardımlar devam edecek. Bir de peşmergelere bir çağrım var. Kış ayları geliyor. Bu Ezidiler burada barınamazlar, onlara Zaho veya Duhok'ta modern bir kamp yapsın, hepsini oraya taşısın.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.