Hak-iş’in Ödül Töreninde Birinci Olan Yönetmenden Arınç’a ‘emek’ Tepkisi

Hak-iş’in Ödül Töreninde Birinci Olan Yönetmenden Arınç’a ‘emek’ Tepkisi

HAK-İş Konfederasyonu’nun kuruluşu atkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan yönetmen Suat Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kısa film gösteriminin süresine müdahale ettiği iddiasıyla tepki gösterdi. Eroğlu,...

HAK-İş Konfederasyonu’nun kuruluşu atkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan yönetmen Suat Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kısa film gösteriminin süresine müdahale ettiği iddiasıyla tepki gösterdi.

Eroğlu, konuşmasında, "Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Biz sizleri 2 saattir dinliyoruz ve hiçbir saygısızlık da bulunmadık. Keşke siz de bizim 10 dakikalık filmimize müdahale etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik, emeğe saygı görebilseydik emeğe saygınızdan dolayı teşekkür ediyorum Bülent Bey" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İş Konfederasyonu’nun 39. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. ‘Emek’ Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Rixos Otel’de düzenlenen ödül törenine Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM İdare Amiri Hak İş Onursal Başkanı Salim Uslu, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Aslan ve pek çok davetli katıldı.

Yarışmada birincilik ödülünü ‘Fıtrat’ isimli filmle Suat Eroğlu aldı. Davutoğlu ödül öncesi filmi izledi. Eroğlu, ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden almadan önce kısa bir konuşma yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kısa film gösteriminin süresine müdahalede bulunduğunu iddia eden Eroğlu, "Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Biz sizleri 2 saattir dinliyoruz ve hiçbir saygısızlık da bulunmadık. Keşke siz de bizim 10 dakikalık filmimize müdahale etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik, emeğe saygı görebilseydik emeğe saygınızdan dolayı teşekkür ediyorum Bülent Bey." şeklinde konuştu. Filmini Soma’da hayatını kaybeden işçilere adadığını ifade eden Eroğlu, “Gecelerinde aç yatılmadığı gündüzlerinde sönülmediği bir dünyayı ancak işçi kurar diyorum ve işçi sınıfına selam olsun” diyip sol elini kaldırarak konuşmasını bitirdi.

Eroğlu’nun konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu birincilik ödülünü alan Eroğlu'na, "Ben Suat'ı ekibini, sanatçıları hepsini tebrik ediyorum ama bu sitemini de tabii anlayışla karşılarız. Oda sanatçı olarak bunu ifade edebilir. Ama bir ülkenin Başbakanını eğer senin filmini 12 dakika ayakta dinliyorsa ve ben bu ülkenin başbakanıyım. 2 aydır ilk defa evdeki çocuklarıma söz verdim 'bu akşam yemekte sizle beraber olacağım' diye söz verdim. 2 aydır ilk defa akşam yemeğine eve gidecektim. Senin için buraya geldim. Ben bu toplumu, ortak vicdanını temsil eden benim. Ben saygı göstermişsem herkes saygı gösterecek. 12 dakika ayakta izledim. Hiçbir şekilde ayakta, gayet nezaket gösterdim 'oturalım' dedin, 'Hayır' dedim 'ayakta seyredeceğim' dedim. Sanata olan saygımdan, buradaki oyunculara olan saygımdan." karşılığını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.