Sabit Horasan

Sabit Horasan

Hak edilen 3 puan

Hak edilen 3 puan

Atiker Konyaspor, üç haftalık galibiyet hasretinden sonra Çaykur Rizespor’u yenerek, lige yeniden döndü ve rahat bir nefes aldı.
Bu galibiyet, Aykut hocanın da dediği gibi, Kartalların nakus talihini yenme açısından çok önemliydi.
Konyaspor, Rize engelini iki golle geçerken, hem alt sıralardaki takımlarla bağını iyice kopardı, hem de üst sıralara bir adım daha yaklaşarak ilk sıralar için umutlarını artırdı.  
Atiker Konyaspor, kendi oyununu sahaya yansıtması halinde yenemeyeceği takım yoktur Süper ligde. Buna Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe de dahil.
Cumartesi günkü maça dönecek olursak, 90 dakika bunca kendi futbolunu Rizespor’a kabil ettirdiği bölümlerde oyunu kontrol eden ve rakibe pozisyon vermeyen, sahasından çıkartmayan taraf Kartallar oldu.  
Ama, zaman zaman kendi oyunundan vaz geçen veya pas oyununu sürdüremeyen Kanyaspor, 30. dakikadan sonra belirli bölümlerde ve özellikle de ikinci yarının son bölümlerinde konuk takıma atak olanağı sağladı.
Maçın ilk 30 dakikalık bölümünde,başlardaki hata dışında  iyi bir görüntü veren Atiker Konyaspor, duran top organizasyonu da olsa Miloseviç’in şık kafa vuruşuyla golü bularak öne geçti.
Ancak, 30. dakikadan sonra ne olduysa oyununu şekli değişti.
Konyasporlu futbolcuların ileride top tutamamasından, pas hatalarından ve iki bekinin geriye çekilmesinden yararlanan Rizespor Konyaspor kalesinde daha çok görülmeye başladı. Nitekim, bu anlarda da kaptan Ali’nin gereksiz geri pası sonucu genç Recep’in cezayı kesmesiyle soyunma odasında eşitlikle gitti iki takım.
İkinci yarıda, başlarda yine Konyaspor oyuna egemendi.
İlk 45 dakika da topla buluşamayan veya buluşturulamayan Bajic, belki de karşılaşma boyunca ilk kez doğru yerde meşin yuvarlakla buluştu ve düzgün bir vuruşla Konyaspor’u öne geçiren golü attı.
Ama, golden sonra Rizespor baskı kurmaya çalıştı.
Hele ki, Konyaspor teknik adamları doğru zamanda ve doğru oyuncu değişiklikleriyle orta alanda topa daha çok sahip olarak yeniden pas oyununa dönünce Rizespor’un baskısı kırıldı.
Maçın son bölümlerinde doğal olarak konuk takım atakları vardı.
Sonuçta, Atiker Konyaspor haklı bir galibiyet alarak nakus talihini yenerek zirveye tutundu.  
Bu galibiyet, ligin 19. haftasında İstanbul deplasmanında oynanacak Beşiktaş maçı öncesi takımın moral motivasyonu ve güvenini de artırdı.

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR