Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin Başarı Oranı Yüzde 42,5

Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin Başarı Oranı Yüzde 42,5

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, dünyada ve Türkiye’de tüp bebek merkezlerin de ortalama gebelik oranı yüzde 35 seviyesindeyken kendilerinde bunun yüzde 42,5 olduğunu bildirdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, dünyada ve Türkiye’de tüp bebek merkezlerin de ortalama gebelik oranı yüzde 35 seviyesindeyken kendilerinde bunun yüzde 42,5 olduğunu bildirdi. Dekan Var, 11 Eylül 2013 tarihinde açılan CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin konusunda son derece deneyimli bir ekiple vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

Ortaya çıkan ilk sonuçların bunu gösterdiğini belirten Prof. Dr. Var, “Halen dünyada ve ülkemizdeki benzer merkezlerde ortalama gebelik oranları yüzde 35 düzeylerindedir. Merkezimizin başlangıçtan itibaren başarı oranları giderek artmaktadır. Son olarak mart ayı itibariyle başarılı gebelik oranı yüzde 42,5 düzeyindedir. Merkezimize günde 25-35 hasta muayene ve tetkik ediliyor.” dedi. Merkezde bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, bir embriyolog, iki biyolog ve yardımcı sağlık personelinin görev yaptığını aktaran Ahmet Var, en üst teknolojik imkanlara sahip merkezde herhangi bir eksiklik bulunmadığını ifade etti.

Tüp Bebek Merkezi Laboratuvar sorumlusu Prof. Dr. Kemal Özbilgin ise şunları söyledi: “Merkezimizde, kadın hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tayfun Özçakır başkanlığında büyük başarılara imza atıyoruz. Bu iş bir ekip işidir. Ekibimizin bütün üyeleri, başarılı ve sahasında uzmandır. Teknolojik imkanlarımız tamdır. Başarılı olmamız, bizim motivasyonumuzu artırmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.