Hafıza gelişim kitaplarına ilgi

Hafıza gelişim kitaplarına ilgi

0-6 grubu çocuklara yönelik okul öncesi dönemde hafıza geliştirme kitapları ilgi görüyor. Çocukların okula başlamadan hafızalarının güçlenmesine katkı sağlayan kitapların tatil dönemlerinde satışları artıyor

Okul öncesi dönemdeki çocuklara yönelik hazırlanan kitapların içinde boyama, nesne tanıma, bulmaca gibi eğlenceli etkinlikler bulunuyor. Rampalı Çarşı esnafı ailelerin çocuklarına okula başlamadan kitap alışkanlığı edindirmeye çalıştıklarını belirtiyor. Kardelen Kitapevi çalışanı Saim Ormaz, ailelerin çocuklarının gelişimi konusunda birbiriyle yarış içinde olduklarını belirterek, “Aileleri çocukları daha okula başlamadan kitap alışkanlığı edindirmeye çalışıyor” dedi.

KİTAPLAR GELİŞİMDE ETKİLİ

Ailelerin okul öncesi dönemde daha okuma bilmeyen çocukların için boyama, nesne tanıma, bulmaca gibi içerikleri olan kitaplara ilgi gösterdiklerini kaydeden Ormaz, “Hafıza geliştirme adı altında satılan bu kitaplarla çocuklarının zeki olacaklarına, hafızalarının güçleneceğine inanıyorlar. Kitaplar da bu konuda etkili. Kitapların içindeki bulmacalarla çocuklar bazı nesnelerin anlamalarını daha iyi kavrıyor ve arayıp buldukları takdirde okulu başlamadan gözlem yeteneklerine katkı sağlanmış oluyor. Bazı kitapların içinde yer alan hafıza ile ilgi görseller bulunuyor. Bu görseller 0-6 yaş grubu çocukların hafızalarının gelişiminde etkili oluyor” diye konuştu.

OKULLARDA YOK

Fiyatları biraz pahalı olduğu için her ailenin bu tür kitapları alamadığını belirten Ormaz, kitaplarını okullarda olmadığını sadece dışarıdan özel olarak alınabileceğini söyledi. Ormaz, şunları söyledi: “Çocuklar okula gitmeden bu kitapları kullandıkları takdirde hiçbir şek görmeyen, hiçbir kitaptan faydalanmayan bir çocuğa göre hafızaları bir adım önde oluyor. Bu tür kitaplar her dönemde satılıyor fakat tatil dönemlerinde satışlarında artış oluyor. Çocuklar okula giden abla ya da ağabeylerinin okulda öğretmenlerinin verdiği ödevleri yaparken küçük olanlarda kendini bu şekilde geliştirme kitaplarıyla vakit geçiriyor. Hiç kuşkusuz bu kitaplar çocukların hafıza gelişimine katkıda bulunuyor. Milli eğitim Bakanlığına bağlı ve çoğu özel okullarda hafıza geliştirme kitapları bulunmuyor. Böyle bir eğitim verilmiyor.  Sadece ders kitapları var.”

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.