Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Hadislere yalan söyletmek

Hadislere yalan söyletmek

Yazının başlığını böyle yazmış olmak eminim ki pek çok Müslümana yanlış gelecek ve hatta onları kızdıracaktır.

Ama kızgınlıklarını bastırır, sabrederek okurlar ise ve düşüncelerimizi anlamaya çalışırlarsa başlığın yanlış olmadığını göreceklerdir.

Biz Müslümanlar olarak inanırız ki: Allah(cc) Rasulü(sav) asla yalan söylemez.

Biz Müslümanlar olarak inanırız ki: Allah(cc) Rasulü’nün(sav) sahih olarak kabul edilen hadisleri arasında yalan yoktur.

Biz Müslümanlar olarak yine inanırız ki: Allah(cc) Rasulü’nün(sav) sahih kabul edilen Hadislerini rivayet eden Sahabe Efendilerimiz(ra) arasında da yalancı yoktur.

Bütün bu doğrulara rağmen ortada Allah(cc) Rasulü’nün(sav) sahih Hadislerine yalan söyleten 2 gurup insan vardır.

Bunlardan birincisi Sahih Hadisleri toptan red edenler ki; Rasulullah’ın(sav) hadis yazımını tamamen yasakladığını iddia ederek hadislere yalan söyletenlerdir.

İkincisi ise Rasulullah’ın(sav) sözleri olmadığı halde kendilerinin veya başkalarının yalan sözlerini Rasulullaha(sav) nispet ederek bilerek yalan söyleyenlerdir.

Her iki gurupta 1400 yıllık İslam tarihi boyunca hep olagelmişlerdir.

Bu yalancılıkları Hadislerin metinlerinde olduğu gibi hadislerin sayılarının tespitinde de olmuştur.
Kütübü Tis'a (Dokuz hadis kitabı) olarak bilinen kitaplarımızda tüm sahih hadislerin yaklaşık yüzde 96'ı bu eserlerde yer alır ve Buhari’de 7031, Müslim’de 5367,Tirmizi’de 3924, Ebu Davud’da 4592, Nesai’de 5691, İbni Mace’de 4340, Muvatta’da 1823, Darimi’de 3406 ve Müsned ’de ise 26985 Hadis vardır.

Diğer meşhur hadis eserleri olan Sahihi İbni Hibban’da 7651, Sahihi İbni Huzeyme’de 2879, Müstedrek’te 8907 ve Beyhakî’de 20095 olmak üzere toplam 102.691 hadis kitaplarımızda kayıtlıdır.

Bu toplam sayıya kitaplarımızda birden fazla kez tekrar edilen hadis sayıları dâhildir.

Diğer taraftan bu sayının içinde Hz. Peygamber efendimizin(sav) sözleri dâhil olduğu gibi, var. Sahabe Efendilerimizin(ra) sözleri hatta bir konu hakkındaki anıları ya da bir olayın anlatılması da var.

Yani Kitaplarımızdan elde edilen toplam sayının hepsi Hz. Peygamberimizin(sav) sözleri değildir.

Sahih Hadisler tekrarsız haliyle yaklaşık 28000 hadis kadardır.

Tekrarsız haliyle 28000 civarında olan hadislerin içerisinde ise sadece Hz. Peygamberimize(sav) ait olan hadisleri esas alacak olursak sayı 11.000 civarına düşmektedir.

Bu 11.000 Hadisin içinden Hasen ve zayıf hadisleri çıkardığımızda ise sahih olan hadislerin sayısı 4400 kadar kalmaktadır.

Buna örnek olarak "Ameller niyetlere göredir" hadisi gösterilebilir. Bu Hadis yukarıda sayılan hadis kaynaklarında 221 defa geçmektedir. Ama mana olarak tek bir hadistir.

Son zamanlarda Hz. Peygamberi(sav) ve dolayısıyla Hadislerini değersizleştirmek için gayret edenlerin iddia ettiği gibi ortada 1.000.000 hadis yoktur.

Hadisleri eserlerinde kaydeden âlimlere göre rakamlar değişkenlik gösterse bile bize bu gün bir milyon hadis göstere bilecek bir zamane âlimi yoktur.

23 yıl peygamberlik yapan Hz. Muhammed(sav) efendimizi suskun bir peygamber, Kuranı Kerimi ise açıklanmamış, hayata uygulanmamış bir kitap gibi göstererek kendileri açıklamak isteyen sahtekârların ortaya çıktıkları son on yılda 50 yi aşkın kitap yazması normal gelirken Hz. Peygamberimizin(sav) tüm sözlerinin sayısının toplamının bir milyondan fazla olması kimseye garip gelmemelidir.

Hele hele Rahmetli Timurtaş hocanın(rha) 600 bin hadis mevcut demesi ile Hadis ve Mezhep imamlarımızdan İmam Ahmed İbni Hanbel Hazretlerinin(ra) 1 milyon hadisi şerif biliyor olması hiç garip gelmemelidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR