Hadim'de zarar tespiti yapılıyor

Hadim'de zarar tespiti yapılıyor

Hadim'de pazar günü etkili olan dolu yağışı ve şiddetli rüzgar maddi hasara neden oldu. Bazı bölgelerde sele neden olan yağış Yerköprü Şelalesi'ndeki araçların da mahsur kalmasına neden oldu

Geçtiğimiz pazar günü Hadim'de yaşanan dolu, şiddetli rüzgar ve selin ilçedeki zararı giderilmeye çalışılıyor. Pazar günü saat 17.30 sıralarında etkili olan şiddetli dolu ve ardından gelen rüzgar ilçenin tarım arazilerini ve altyapısını olumsuz etkiledi. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, afetin yaşanmasının hemen ardından bölgeye gittiklerini belirterek, "Afet saat 17.30 sıralarında başladı. Ben ekiplerimle birlikte afetin yaşandığı bölgeye saat 18.00 sıralarında gittim. Yaklaşık 5 dakika aşırı yağış alsak da, tarım arazilerinde büyük hasarlar oluştu. Altyapımız zarar gördü. Çok şükür ölü ve durumu ciddi herhangi bir yaralımız yok. Ancak maddi hasar büyük. Çiftçilerimiz bu afetten en çok etkilenenler oldu. Zarar tespit çalışmalarımız halen sürüyor. Aladağ bölgesi, Çiftepınar, Gaziler, Aşağı ve Yukarı Eşenler mahalleleri afetten en çok etkilenen bölgelerimiz. Dolu ve aşırı yağışın yanı sıra şiddetli rüzgarın da bölgede etkili olması ilçemizde tam bir fırtına havası yaşattı. Çatılarımız uçtu, altyapımız zarar gördü, tarım alanlarımız büyük zarar gördü" ifadelerini kullandı.

11-1.20150827104556.jpg

MAHSUR KALAN ARAÇLAR KURTARILDI

Hadim sınırlarında bulunan Yerköprü Şelalesi'nde yaklaşık 100 aracın mahsur kaldığını dile getiren Hadimioğlu, "Şiddetli yağışlar sele de neden oldu. 3-4 araçta ciddi oranda maddi hasar oluştuğunu tespit ettik. Çamur içerisinde kalan bazı araçlar kurtarıldı. Hafta sonu nedeniyle Yerköprü Şelalesi'ne gelen 100-150 araç mahsur kaldı. Bu araçları ekiplerimiz kurtardı. Hadim Belediyesi olarak ekiplerimiz anında olay yerinde vatandaşlarımıza yardımcı oldu. Ertesi gün de Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye geldi. Şu anda zarar gören altyapımızın onarımı yapılıyor. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını bekliyorum. Afet olduğu an, hemen eli belinde devlet yardımı bekleniyor. Bizler elimizden geldiğince, geceli gündüzlü bölgede bulunarak çalışmalar yaptık. Bunların yabana atılmaması gerekiyor" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.