Hacıveyiszade AİHL öğrencilerini bekliyor

Hacıveyiszade AİHL öğrencilerini bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonrası lise tercihlerinde son gün 29 Temmuz Cuma

Tercih işleminde İmam Hatip Liseleri’nin son yıllarda olduğu gibi yine ilgi odağı olması bekleniyor. Konya’da bu yıl eğitim-öğretime yeni başlayacak olan Hacıveyiszade Fen ve Sosyal Ağırlıklı Proje İmam Hatip Lisesi hakkında bilgi veren kurucu müdür Nuri Sayın, geleceğin İmam Hatiplerden mezun olan gençler tarafından inşa edileceğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmet vermek üzere Temmuz ayı içerisinde açılmasına karar verilen Hacıveyiszade Fen ve Sosyal Ağırlıklı Proje İmam Hatip Lisesi’nin bu tercih döneminde ilk öğrencilerini kabul edeceğini vurgulayan Sayın, velilerin proje okullarının eğitim kalitesi ve imkanlarından yararlanmalarının önemine dikkat çekti. Hacıveyiszade Proje AİHL’nin bu yıl 68 öğrenci kabul edeceğini söyleyen Sayın, erkek öğrenci kabul edecek olan okulun Eski Garaj civarı Hizmet Petrol Bitişiğinde bulunan kendi binasında eğitim öğretime devam edeceğini vurguladı. Proje okul olmanın tüm imkanlarını öğrencilerin hizmetine sunacaklarını ifade eden Sayın, veliler ve öğrencilere çağrıda bulunarak, hem ahlaki gelişim hem akademik başarı elde etmek için yapılabilecek en iyi tercihin İmam Hatipler, özellikle de proje İmam Hatipler olduğunu söyledi.

Öğrencilere ücretsiz yemek, servis ve burs imkanı da sunacaklarını ifade eden Sayın, “Öğrencilerimizin puanlarına göre bu imkanlardan yararlanmalarını sağlayacağız. Dolayısıyla ne kadar yüksek puanla bu okulları tercih ederlerse imkan ve fırsatları da o derece artırarak hizmet kalitemizi yükselteceğiz” dedi. Hacıveyiszade AİHL’nin 4 yıl süreyle eğitim vereceğini, hazırlık sınıfı uygulaması bulunmadığının altını çizen Sayın, özenle seçilecek olan eğitim kadrosu, geniş ve ferah fiziki imkanlar ve proje İmam Hatipler için uygulanacak özel müfredat sayesinde öğrencileri üst düzey bir başarıya ulaştıracaklarını olan inançlarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.