Hacı Adaylarına Seminer

Hacı Adaylarına Seminer

Selman Kuzu ve Faruk Zünbül, bu yıl hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek adaylara, orada nasıl davranmaları, nelere dikkat etmeleri, işlemleri kolaylaştırmak için yapmaları gerektiği konusunda seminer verdi. Seminerin...

Selman Kuzu ve Faruk Zünbül, bu yıl hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek adaylara, orada nasıl davranmaları, nelere dikkat etmeleri, işlemleri kolaylaştırmak için yapmaları gerektiği konusunda seminer verdi. Seminerin kendileri için oldukça faydalı olduğunu söyleyen katılımcılar da kutsal topraklara gitmeden öğrenmiş olduklarının işlerini kolaylaştıracağını belitti.

Selman Kuzu ve Faruk Zünbül, Üsküdar’da bu yıl hacca gidecek olanlara seminer verdi. Seminerde hacı adayları, orada nasıl davranmaları, nelere dikkat etmeleri, işlemlerini kolaylaştırmak için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Seminere ilişkin konuşan Faruk Zünbül, hacı adaylarının henüz kutsal topraklara gitmeden bunları öğrenmiş olmalarının fayda sağlayacağına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Hac dönemi çok kalabalıktır. Oranın boş olduğu bir vakit yoktur. Ancak, daha az kalabalık olduğu bazı saatler vardır. Masala herkesin istirahate çekildiği saatler, sabahleyin oteline dönünler kahvaltısını yapanlar öğleye yakın gelirler. Sabah daha tenha olabilir. Öğleyin ve ikindi vakti sıcaktan dolayı kalabalıktır ama sonrasında belki biraz daha rahat tavaf edebilirler. Ya sıcağı ya kalabalığı ikisinden birini tercih etmemiz lazım. Eğer ihramlı değilsek başımızı örtebiliriz. Kuru havlu koyarız tavafımızı yaparız ama ihramlıyken ne çorap giyebiliriz ne başımıza takke kullanabiliriz. Bunları bilmek önemli. Orada hangi kapıdan girersek daha rahat ederiz. Oraya giren bir abdest alayım diye dışarı çıkarsa bir saatte içeri tekrar giremez. İçeride özel abdest alma yerleri vardır. Onları fotoğrafları ile burada hacı adaylarına gösteriyoruz. Mescid-i Haram’ın içinde namız kılma yerlerinin bazı bölümlerinde hem erkekler hem bayanlar için abdest alma yerleri vardır. Orada zaman çok kıymetli az zamanda çok ibadet yapmayı tavsiye ediyoruz. Birde hacılara yanlarında Kur’anlarını, dua kitaplarını, cevşenlerini yanlarında götürmelerini tavsiye ediyoruz.

“Hacılarımız Mekke’ye vardıklarında sağlıklarına daha dikkat etmeliler.” diyen Selman Kuzu da, “Çünkü Arafat, müzdelife, şeytan taşlama, tavaf sağlıklı insanın yapabileceği ibadettir. Oraya gidildiğinde otellerde tıka basa yememeli. İkincisi el temizliğine çok dikkat etmelidir. Mescide girdiğinde çıktığında mutlaka ellerini yıkamalıdır. Orada şimdi inşaat falan da var. Mümkünse maske kullanılabilir. Hacılarımız yattığı yere de dikkat etmelidir. Çok fazla ihtiyaç yoksa güneş altında kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Seminere katılanlar da öğrendiklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrendiklerinin hac vazifesi sırasında kendilerine yardımcı olacağını söyleyen katılımcılar, Hocalarımız çok önemli şeyler anlattı. Burada gördüğümüz şeyler inşallah hacda bize fayda sağlayacak.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.