Hacı Adayları Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek için gidecek olan hacı adayları dua ve gözyaşları içinde uğurlandı. Manavgat Müftülüğü, kutlu topraklara gidecek olan hacı adayları için Külliye Cami'nde...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek için gidecek olan hacı adayları dua ve gözyaşları içinde uğurlandı.

Manavgat Müftülüğü, kutlu topraklara gidecek olan hacı adayları için Külliye Cami'nde uğurlama töreni düzenledi. Hacı adayları, yolculuk öncesi helallik diledi.

Manavgat Müftülüğü, bu sene kutsal topraklarda hac farizasını yetiren getirmek için Manavgat, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde 84 hacı adayının gideceğini bildirdi. 84 hacı adayından 3'nün Akseki ve birinin Gündoğmuş'tan olduğu ifade edildi. 84 hacı adayından 36'sının bayan hacı adayı olduğu belirtildi.

Uğurlama töreninde Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, hacı adaylarına bir konuşma yaptı. Kutsal topraklara gitmenin sıradan bir yolculuk olmadığını belirten Yaşar, "Kutlu bir yolculuğu çıkıyorsunuz. Yolculuğunuz hayırlı mübarek olsun. Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav) ulaşmada Hicaz demir demir yollarını döşeten ve Efendiler Efendisi rahatsız olmasın diye demir yoluna keçe döşeten ecdatın torunları olarak kutlu yolculuğun kıymetini iyi bilelim. Hac dönüşünde de hacı olmanın hakkını verelim. Ağzımızdan kötü, kırıcı, incitici ve yalan söz çıkmasın." diye konuştu.

Yaşar, askerlik ve hacı arkadaşlığının unutulmadığını, kutlu topraklarda kurulan Allah için dostlukların kıymetinin de iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.