Hacamatla ağrılarınızdan kurtulun

Hacamatla ağrılarınızdan kurtulun

Vücut ağrıları nedeniyle vatandaşlar zaman zaman doktora başvurarak, ağrılarının giderilmesi noktasında kendilerine yardım edilmesini istiyor.

Bunun yanında alternatif tedavi yöntemleri de uygulanıyor. Bu alternatif tedavi yöntemlerinden biri de hacamat.
Konya’da özellikle son yıllarda hacamat adı verilen tedavi yöntemi yayılmaya başladı. Alanında uzman kişiler, belirli şartları sağlayanlara hacamat yoluyla tedavi uyguluyor. Kafadan, omuzdan, sırttan, belden, ayaktan ve bacaklardan uygulanan özel bir yöntemle vücuttaki ağrılar gideriliyor, vücudun şifa bulması sağlanıyor.
HACAMATIN TARİHÇESİ
Hacamat tedavisi hakkında bilgi veren Hacamatçı Mevlüt Günay, hacamatın Peygamber (SAV) Efendimiz zamanından bu yana yapılan bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti. Dünyada çok yaygın olan bu tedavinin Türkiye’de yeteri kadar ilgi görmediğini anlatan Mevlüt Günay, “Daha doğrusu Türk toplumu hacamatı bilmiyor. Hacamat, İslam kültürünün yaygın olduğu ülkelerde başta Malezya, Suudi Arabistan, Endonezya, İran, Çin, İngiltere ve diğer batılı ülkelerde değer verilen bir bilim dalı olarak kabul görmüş ve yüzyıllarca bilimsel çalışmaya konu edinmiştir. İslami kaynaklarda özellikle Sahihi Buhari ve Şerhi olan Fethul Bahri ve Saadul Maadde Ebu Davudun kitabittin bölümünde zikredilmiştir. Daha önemlisi vahiy ile bildirilen bir tedavi yöntemidir. Bu şekilde inanıp hacamat yaptırmak Resulullah (SAV) Efendimiz’in sünnetine uymaktır” diye konuştu.
HACAMAT NASIL YAPILIR?
Hacamatın nasıl yapıldığı konusunda da bilgi veren Mevlüt Günay, “Hacamat yapılacak bölgeler temizlenir. Temizlenen yerler de hijyenik bardak veya hacamat aparatı ile hacamat yapılacak bölgeye vakumlanır. Bu vakumlama ile bölgedeki pis kan toplanır. Hacamat kupaları yeteri kadar bekletildikten sonra temiz kullanılmış neşter ve jiletle 1 milimetre derinlikte çizildikten sonra tekrar vakumlama yapılacak bölgede toplanmış olan vücuda zarar veren pis kanlar kupa içine toplanır. Jilet veya neşterle atılan bu çizikler yara olmadan kapanır, hatta izi bile kalmaz. Kabuk oluşturmaz ve 1-2 gürn içinde normal haline döner. Atar ve kılcal damarlara asla zarar vermez” dedi.
Hacamatın nasıl çalıştığını da anlatan Günay, “Hacamatın birinci hikmeti Peygamber (SAV) Efendimiz’in sünneti olması ve Miraç’ta verilmiş olmasıdır. Onun her sünnetine uymanın ne kadar makbul olduğu hepimizce bilinmektedir. Hacamatla vücuttaki fazla kan dışarı çıkartılır. Bilindiği üzere vücuttaki fazla kan, kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklara, alerji gibi birçok hastalığa neden olmaktadır. Hacamatla işte bu fazla kan ve deri altındaki kirli kanlar dışarı akıtılmaktadır” ifadelerini kullandı.
HACAMAT KİMLERE YAPILMAZ?
Hacamat yaptıracak olan kişilerin çok ihtiyar veya zayıf kişiler olmaması gerektiğini söyleyen Hacamatçı Mevlüt Günay, “Kalp yetmezliği olanlar, bir yeri kesildiğinde kanı durmayan ve yarası kapanmayanlar, aşırı kansız kişiler, AIDS HIV virüsü olanlar, tansiyonu düşük veya yüksek olanlar hacamat yaptıramaz. Ayrıca hassas bölgelere, beyne giden damarların üzerine ve tehlike arz eden yerlere hacamat yapılmaz” dedi. Hacamattan önce aç olunması, spor yapılmaması, dinlenmiş olunması gerektiğini kaydeden Mevlüt Güna, “Aspirin ve benzeri kan inceltici ilaçlar, vişne, kiraz, nar suyu ve limonlu içecekler içilmemelidir. Hacamattan sonra ise en az 4-5 saat uyumamak, 1 gün sonrasında çok sıcak su ile duş almamak, spor yapmamak, et ve süt ürünleri, tuzlu ve baharatlı yiyecekler yememek, bal şerbeti içmek tavsiye edilir” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.