Hacamat dertlere derman oluyor

Hacamat dertlere derman oluyor

Hastalıklarından kurtulamayanlar çareyi hacamat yaptırmakta buluyor.

Hastalıklarından kurtulamayanlar çareyi hacamat yaptırmakta buluyor. Özel vakumlu kupalarla kan alma yöntemi hacamata olan ilgi her geçen gün artıyor. Faydaları saymakla bitmeyen hacamatın tarihi ise 5 bin yıl öncesine dayanıyor

Sağlık sorunlarına çözüm bulamayan hastalar, hacamat işlemiyle dertlerine derman arıyor. Hacamatta, vücuda kupalar yapıştırılıyor, deride milimetrik kesikler açılıyor ve 'kirli kan' kupalarda toplanarak atılıyor. Hacamat, baş, bel, boyun ağrıları, bel soğukluğu, kireçlenme, kas fibrosisi, romatizma gibi birçok hastalığın tedavisine yardımcı oluyor. 20 yıldır Hacamat işiyle uğraşan ve Malezya’da bu işin lisansını alan Abdullah Keskinoğlu, Merhaba Şehir'e hacamatın faydaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keskinoğlu, hacamat tedavisine yasal bir statü verilmesini istedi. Hacamatın peygamber sünneti olduğunu ve bu tedavinin hiçbir yan etkisi olmadığını belirten Keskinoğlu, hacamatın emin ellerde yapılması gerektiğini söyledi. Hacamata son yıllarda büyük bir ilginin olduğunu belirten Keskinoğlu, “Bazı Kanadalı, İngiltere, Cezayir ve Filistinliler, hacamat yaptırmaya geliyor” dedi.

_mg_5425.jpg

EHLİNE YAPTIRMAK GEREKİYOR

Hacamatın 5 bin yıldan bu yana uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Keskinoğlu, “Hacamat diğer tedavi yöntemlerine göre ayrıcalıklı pozitif fonksiyonları olan bir uygulama olarak bütün dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Peygamberimizin (sav) uyguladığı ve tavsiye ettiği hacamatla tedavi, insanlık kadar eski bir yöntem olduğu için ilk peygamberlerin hacamatı tavsiye ettiğini düşünüyoruz. Hacamat, ilk olarak koruyucu hekimliğin genel halk sağlığını üst seviyede tutmak adına uygulayabildiği çok pratik ve masrafsız bir yöntem olması sıfatıyla ön plana çıkmaktadır. İkinci olarak bireysel açıdan açık bir zihin ve performans yüksekliği yanında bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruma sağlamaktadır. Cildimizin altında birikmiş, hareket özelliğini kaybetmiş, koyu renkli pelte kıvamındaki kan, birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Hacamat vakumlama yöntemiyle bu koyu renkli kanı emerek vücuttan atılmasını sağlar” diye konuştu.

YÜZ GÜLDÜRÜCÜ SONUÇLAR VERİYOR

Hacamatın bir çok hastalığa iyi geldiğini belirten Keskinoğlu, “Yıllarca ağır hastalıklar çekip, avuç avuç ilaç içtikleri halde iyileşmek yerine hastalığının seyri ağırlaşan, hatta ilacının saatini atlayınca çok nahoş durumlar yaşayarak zor duruma düşen insanlarımız için hacamat, gerçekten yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Hacamat, ağrılı rahatsızlıklardan tutun da psikolojik rahatsızlıklara kadar vücut iç organlarının işleyiş sistemi ve sinir sistemini regüle etmede önemli bir rol oynamaktadır. Ağrılı rahatsızlıklarda özellikle de boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda kaslardaki spazmı çözmekte işe yarar. Migren, baş ağrısı, sırt ağrısı, sırtın tamamındaki ağrılar, bel, bacak problemleri, alerjik bazı rahatsızlıklar, mide problemleri, karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Hacamat çok ihtiyar ve zayıf kişilerde, kalp yetmezliği olanlarda, bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişilerde, hamilelerde, aşırı kansız kişilerde, AİDS HİV, tansiyonu çok düşük olan kişilerde, küçük çocuklarda yapılmaz. Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz” diye konuştu.

img_5405.jpg

HACAMATIN PÜF NOKTALARI

Keskinoğlu, hacamatın püf noktalarını da şöyle anlattı: “Hacamat jilet, neşter veya kesici aletlerle yapılır. Hijyenik bardak veya hacamat aparatı ile hacamat uygulanacak bölgeye vakumlanır. Bu vakumlama ile bölgedeki pis kan toplanır. Sonra kupalar çıkartılılır ve neşter veya jiletle ince kesikler atılır. 1-2 milimetre derinlikte olur. Jiletle ve neşterle atılan bu çizikler yara olmadan kapanır. Hatta izi kalmaz. Hacamat sünnet için yaptırılacaksa ayın ikinci döneminde özellikle tekli günler tavsiye edilir Hastalık tedavisi için ilk fırsatta beklenmeden yaptırmak daha doğrudur. Hacamat her hastalık için kompleks şeklinde yapılır. Ulu orta her yerde yapılmaz. Çünkü her hastalık için farklı bölgelerden uygulanır. Çok ihtiyar ve zayıf kişilerde, kalp yetmezliği olanlarda hacamat uygulanamaz. 2-3 saat uyunmaması, çok sıcak su yıkanılmaması, en az 1 gün hacamat yapılan bölgelerin kaşınmaması gerekir. Bal şerbeti hafif gıdaların ve içeceklerin yenmesi içilmesi tavsiye ediliyor.”

MERHABA ŞEHİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum