Hac gönüllere  yapılan yolculuk

Hac gönüllere yapılan yolculuk

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu yıl hac vazifesini yerine getiren Karataylı hacılarla düzenlenen programda bir araya geldi, Kılca, “Hac gönüllere yapılan çok önemli bir yolculuktur” dedi.

Karatay Belediyesi, bu yıl Hac vazifesini yerine getiren Karataylı hemşehrileriyle bir araya geldi. Atiker Karatay Toplantı Merkezi’ndeki programda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, misafirleriyle tek tek ilgilenerek haclarını tebrik etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun duasıyla başlayan buluşmada konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programa katılımlarından dolayı hemşehrilerine teşekkür etti.

HAC GÖNÜL DÜNYAMIZA YAPILAN YOLCULUKTUR

Başkan Hasan Kılca, haccın Alemlerin Rabbine ve gönül dünyasına yapılan çok kıymetli bir yolculuk olduğunun altını çizerek, “Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hac ziyareti sırasında yaşanan dostluklar unutulmazdır. Karatay Belediyesi olarak, ilçemizden kutsal topraklara gidip hac vazifesini yerine getirmiş hemşehrilerimizle bir araya gelerek bu güzelliğe ortak olmak istedik. Rabbim haccınızı kabul eylesin. Gitmeyenlere de o kutsal toprakları görmeyi Allah nasip etsin. İnsan hayatında unutulmayacak belli zamanlar vardır. Hac, işte o zamanlar içerisindeki en güzelidir. Orada olmak insana huzur ve heyecan verir. O heyecan da bir ömür devam eder. Hac bir yolculuktur. Kalplere, geleceğe, ahrete yolculuktur. Geçmişe, Peygamberlere, Rabbimize yolculuktur. Hayatımız boyunca pek çok yolculuk yaparız. İşte bu yolculukların en anlamlısı da hac yolculuğudur” dedi.

HEM MASADA HEM SAHADA KAZANDIK

Hacılardan tüm Şehitlerimiz için dua da isteyen Kılca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki Barış Pınarı Harekâtı’na da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde hem sahada hem masada kazandıklarının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Coğrafyamızın huzur ve güvenliği için millet olarak inanç ve kararlılığımızı Barış Pınarı Hakekatı ile ortaya koyduk. Türkiye ve Suriye halkının güvenliğini refahını, güvenliğini ve huzurunu sağlamayı hedefleyen bu harekâtla istediğimizi aldık. Rabbim şanlı ordumuzu ve Mehmetçiklerimizi korusun. Bu vesileyle geçtiğimiz hafta ebedi aleme uğurladığımız Şehidimiz Yunus Mermer kardeşimizi ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gün her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür” dedi.

İL MÜFTÜSÜ POÇANOĞLU’NDAN BAŞKAN KILCA’YA TEŞEKKÜR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın ardından söz alan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise, hac vazifesini yerine getiren vatandaşları buluşturan Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. Müftü Poçanoğlu, şunları söyledi: “Rabbim bu kutlu yolculuğunuzu ve ibadetlerinizi kabul eylesin inşallah. Yüce Allah, herkese bu duyguyu nasip etsin. Hac ibadeti, mümini altın gibi saflaştıran, demir gibi çelikleştiren, Peygamber efendimizin dediği gibi annesinden doğduğu gün gibi günahsız hale getiren çok önemli bir ibadettir. Haccınızı tebrik ediyorum. Bu güzel davetinden dolayı da Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum.” AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de programı düzenleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ederken, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ise, “Haccınız hayırlı olsun. Rabbim dualarınızı kabul etsin. Hac görevini yerine getirmek isteyen herkese nasip olsun. Rabbim güzel bir ömür geçirmeyi hepinize nasip eder inşallah. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

2-110.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.