Hac başvurusu 28 Aralık’ta

Hac başvurusu 28 Aralık’ta

2017 Hac ön başvuruları 28 Aralık tarihinde başlıyor. İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar, başvuruların internet ortamında veya müftülüklerden alınacağını belirterek, “Daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir” dedi

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ve Müftü Yardımcıları, düzenlenen basın toplantısı ile hac başvuruları hakkında bilgi verdi.  Hac ibadetinin İslam’ın beş temel esasından biri olarak farz kılındığını ifade eden Akpınar, “Hac, Hz. Peygamberin getirdiği evrensel ilkeleri benimseme ve hayata geçirme yolunda bir irade yenilemesidir. Bu açıdan hac, birçok hikmeti içinde barındıran, Müslümanlar arasında tanışma ve dayanışmayı sağlayan bir ibadettir” dedi. 2017’de ilk defa hacca gitmek isteyenlerin ön kayıt müracaatlarının 28 Aralık tarihinde başlayacağını söyleyen Müftü Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: “Başvurulur 3 Ocak 2017 tarihine kadar sürecek. İlk defa kayıt yaptırmak isteyenler ilgili bankalara 20 TL ön kayıt parası yatırdıktan sonra müracaatlarını “hac.diyanet.gov.tr” internet sitesinden veya doğrudan müftülüklerde yapabilecek. Konaklama türleri değiştiği için 2016’da başvurup gidemeyenler 9-31 Ocak 2017 tarihleri arasında internet üzerinden veya müftülüklerden kayıt yenileme işlemi yapmaları gerekmektedir. otomatik kayıt yenileme yapılmayacaktır.”

DAHA ÖNCE GİDENLER GİDEMEYECEK

Kayıt yapacaklara uyarılarda bulunan Akpınar, şöyle konuştu: “Doğrudan müftülüklere dilekçe ile müracaat edenler, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye mutlaka ekleyecektir. Yatırılan başvuru parası vazgeçenlere veya hacca gidemeyenlere iade edilmeyecektir. Çekilen kura sonrası kesin kayıt hakkı kazandıktan sonra kaydını yaptırmayanlara bu husus müteakip yıllarda bir hak teşkil etmeyecektir. Aralarında hiçbir arabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde, engellilerin ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kuraya girme talepleri kabul edilecektir. Daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.” 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.