Karakter Boyutu A A A
TSE’den Özbekistan atağı
02 Temmuz 2009 Perşembe 18:35

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Özbekistan Standardizasyon Metroloji ve Belgelendirme Ajansının (ÖZSTANDART) ortak iştiraki olan Özbek-Türk Test Merkezinin 12inci Yönetim Kurulu Toplantısı Özbekistanın Başkenti Taşkentte gerçekleştirildi.
TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil başkanlığındaki TSE Heyeti Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçisi Kemal Asya, Ticaret Müşaviri Bilal Sürücü ve Özbekistan Gıda Bakanı Rahimberdi Buriev ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Alisher Shaykhov’a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
TSE heyetinin, CCIU Başkanı Dr. Alsher Shaykhov Başkanlığındaki CCIU Heyeti ile yapılan görüşmesinde, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve tarafların karşılıklı beklenti ve temennileri çerçevesinde gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında, TSE’nin Özbekistan’daki faaliyetleri konuşuldu ve TSE Temsilciliğinin başarılı çalışmalarının sürdürülmesi için destek verilmesi kararlaştırıldı.
TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve beraberinde heyet daha sonra Özbek-Türk Test Merkezi laboratuvarlarını ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Özbek-Türk Test Merkezi’nin 12 inci Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, “Ata yurdumuzda bizleri karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. İşbirliğimizin gelişmesinde ve bu noktalara gelmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün yapmakta olduğumuz görüşmelerin ve atacağımız güzel adımların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buradaki işbirliğimiz uzun yıllara dayanıyor. Halı gibi ilmek ilmek dokunmuştur. Yolumuz daha uzundur” dedi.
Türkiye’nin ekonomik gücü ve kalkınma performansı ile dünyanın 17. ülkesi, Avrupa’nın 6.  büyük ekonomisi olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, “Bunda TSE’nin büyük katkısı vardır. TSE’nin uzmanlığı ve tecrübeleri Türkiye’nin ticaretinin önünü açmıştır” diye konuştu.
“TSE ile ÖZSTANDART ilişkileri daha da güçlenerek devam edecektir” diyen Büyükhelvacıgil, daha sonra şunları söyledi: “Biz, TSE olarak Avrupa’nın ilk 5 kuruluşundan biriyiz. 27 AB ülkesi içinde birkaç tanesi iyi çalışıyor. Diğerleri (25 ülke) TSE gibi olmak istiyor. Kendi imkanlarımızla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Onun için dünyanın ve Avrupa’nın saygın kuruluşlarından biriyiz. Bilgiyi paylaşmaya her zaman hazırız. Arkadaşlarınızı Türkiye’ye davet ediyoruz.”
 

 
TÜM YAZARLARI GÖSTER
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
Operasyon: 10 gözaltı
Eğitim’de ‘zimmete para geçirme’ iddiasıyla başlatılan soruşturmada 10 kişi gözaltına alındı
Kullanılmayan buzdolabı 4 kardeşe mezar oldu
Kulu ilçesi Tavşançalı beldesinde kullanılmayan sanayi tipi buzdolabının içerisine girerek kapıyı kapatan 4 kardeş dışarıya çıkamayınca boğularak yaşamlarını yitirdi.
Kartal’a hakem engeli
Konyaspor Gaziantepspor deplasmanından Barış Şimşek’e takıldı. Maçın büyük bir bölümünde futbolu ile göz dolduran yeşil-beyazlılar, 2-1 önde götürdüğü karşılaşmada Şimşek’in verdiği penaltı ile 2-2’ye razı oldu
Syla Konyaspor’da
Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan Konyaspor, Bucaspor maçının hazırlıklarını moralli bir şekilde sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, ön libero Kanfory Syla ile anlaşma sağladı ve dün biri yıllık sözleşme imzaladı
Son transfer: Bangouro
Konyaspor Bucaspor maçının hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Temsilcimiz Kanfory Sylla’dan sonra transferin son gününde de bir başka Gineli, orta saha oyuncusu İbrahima Bangoura’yı renklerine bağladı
Fahri Tatan ile Kartal arasındaki dava sürüyor
Konyaspor ile futbolcu Fahri Tatan arasındaki uyuşmazlık mahkemesi, Tahkim Kurulunda devam ediyor.
Gözler Buca’ya çevrildi
Konyaspor, Lig’de üç haftayı geride bırakırken zorlu haftalarda aldığı 4 puanın sevincini yaşıyor. Yeşil-beyazlılar, 4. haftada oynanacak olan Bucaspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak
» Operasyon: 10 gözaltı
» Kullanılmayan buzdolabı 4 kardeşe mezar oldu
» Kartal’a hakem engeli
» Syla Konyaspor’da
» Son transfer: Bangouro
» Fahri Tatan ile Kartal arasındaki dava sürüyor
» Gözler Buca’ya çevrildi
Esen, hocasının üniversitesine rektör oldu
İstanbul’da vakıf üniversitesi olarak İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin rektörlüğüne Selçuklu’nun eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Adem Esen atandı.
Cahit Özdemir’i kaybettik
Konya basınında uzun yıllar görev yapan son olarak Niğde Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten gazeteci Cahit Özdemir geçirdiği kal krizi sonucu 40 yaşında yaşamını yitirdi. Son olarak Niğde’de yayın hayatını sürdüren Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini devam ettiren Özdemir, önceki gün iftar yemeğinden sonra evinde kalp krizi geçirdi.
Faruk Bal şantaj iddiasında bulundu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, referanduma kısa bir süre kala AK Parti’nin baskı ve şantajla vatandaşları ‘evet’ oyu kullanmaya zorladığını iddia etti.
Mevlana Unlu Mamulleri aranan marka olacak
Mevlana Unlarının üreticisi olan Nurtaş A.Ş., tatlı ve unlu mamuller sektöründe büyümesini sürdürüyor.
Meram Belediyesi Konevi Konutları Projesini tanıttı
Meram Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılacak toplu konut projesi tanıtıldı.
Canıtez Karatay Üniversitesi’nde
KTO-Karatay Üniversitesi güçlü akademik yapılanmasıyla 2010-2011 eğitim öğretim yılına hazırlanıyor.
Gerçekler gizleniyor
Faruk Bal, halka sunulan anayasa değişikliği ile ülkede kardeşlik duygusunun bozulacağını öne sürdü
» Esen, hocasının üniversitesine rektör oldu
» Cahit Özdemir’i kaybettik
» Faruk Bal şantaj iddiasında bulundu
» Mevlana Unlu Mamulleri aranan marka olacak
» Meram Belediyesi Konevi Konutları Projesini tanıttı
» Canıtez Karatay Üniversitesi’nde
» Gerçekler gizleniyor
ANKET Diğer Anketler
Konya'nın en önemli problemi nedir?
İşsizlik
Ulaşım
Trafik
Altyapı
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Merhaba Gazetesi
Telefon: 0332 350 04 44 (pbx)
Eposta: merhaba@merhabagazetesi.com.tr
reklam@merhabagazetesi.com.tr