Karakter Boyutu A A A
Hakkımızı verin
02 Temmuz 2009 Perşembe 17:05

4/Cye bağlı özelleştirme mağdurları, birçok haklarının Bakanlar Kurulu kararı ile ellerinden alındığını vurgulayarak eski haklarının kendilerine geri verilmesini istedi
Özelleştirme Mağdurları 4/C Komisyonu İl Başkanı Mehmet Eren ve 4/C’ye bağlı birçok özelleştirme mağduru çalışan, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptıkları basın açıklamasında mağdur olduklarını belirterek haklarının iyileştirilmesini istedi.
Mehmet Eren, Türkiye genelinde 4/C çalışan sayısının 21 bin 183 kişi olduğunu söyledi. Özelleştirmeler sonucu 4/C çalışanının ise 8 bin civarında olduğunu belirten Mehmet Eren, 13 bin kişinin ise hükümet tarafından sonradan işe alındığını söyledi. Mehmet Eren, “Bizler 4/C çalışanları olarak ülkemizde yapılan özelleştirmeler sonunda işimizi kaybeden işçileriz. Aynı kurumda çalışan memur arkadaşlarımız yatay geçiş yaparak, hiçbir hak kaybına uğramadan haytalarına devam ettiler. 215 bin kişiye kadro verilirken bizleri kapsam dışı bıraktılar” dedi.
Bakanları Kurulu Kararının sözleşmeyle ilgili birinci maddesinin, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek’ olduğunu belirten Eren şöyle konuştu: “Oysa bugün, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tapu Kadastro Müdürlüklerindeki işler geçici mi? Hayır, bunlar devlette sürekli olan işlerdir. O yüzden bu maddenin değiştirilmesi gerekmektedir.”  
BİZ NE İŞÇİ NE DE MEMURUZ
Kendilerinin sözleşmeye göre ne işçi ne de memur olduklarını ifade eden Eren, “Çalışırken her ay için 1 gün izin, hastalanma hakkımız 4 ayda 1 gün, emekli halinde tazminat hakkımız yoktur. Sözleşmemiz her an feshedilebilinir, ücretler tahsil durumuna göre 500–600 arasında. Yılda 10 ay çalıştığımız halde askeri ücretin altında maaş alıyoruz. Aldığımız ücret hizmetimizin karşılığına denk bile gelmiyor. Aynı zamanda sözleşmeye göre bizim sendika hakkımız bile yok. O yüzden 10 ay çalışıyoruz ama ne olarak çalıştığımız bile belli değil” dedi. 4/C’liler olarak halklarının yendiğini belirten Eren, geçici işçilerin kadroya alınırken, kendilerini görmezden gelindiğini belirterek, bu konu yüzünden intihar eden, aileleri dağılan yuvaları yıkılan arkadaşlarının olduğunu ve çok zor şartlar altında çalıştıklarını ifade etti. 
Her yıl iki ay kendilerine ücretsiz çıkış verildiğini dile getiren Eren, “İki ay önemsiz bir zaman olarak görülebilinir. Fakat bizim için bir haftanın hatta bir günün bile önemi büyük. Biz de bu milletin evladı değimliyiz. Niye bizi görmüyorlar, duymuyorlar? Biz de vergimizi veriyoruz, bizde ev geçindirip, çocuk okutuyoruz. Fabrikalarımızın özelleştirilmesini ve işsiz kalmayı biz mi istedik? Lütfen artık bizimde sesimizi duysunlar. Devlet ekonomik krizden dolayı özel sektöre aman işçi çıkarma diyor ama maalesef devlet kendi eliyle işten çıkarmalar yapıyor, kendisi işsizlik ordusu yaratıyor” dedi.    
HASAN AYHAN

 

2070 defa okundu...
mehmet eren       TEŞEKKÜRLER   03 Temmuz 2009 Cuma 19:04
Her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer aldığını bildiğim MERHABA gazetesinden Allah sonsuz razı olsun.kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır.Allah yar ve yardımcıları olsun.MEHMET EREN 657 4/C ÇALIŞANLARI KONYA İL TEMSİLCİSİ
ALİ TAŞ       SESİMİZİ DUYARLAR   02 Temmuz 2009 Perşembe 19:07
Burdan Merhaba Gazetesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.inşaallah sesimize kulak veren olurda kadroya geçeriz.böyle nere kadar gidecez acaba.
TÜM YAZARLARI GÖSTER
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
» Konya ‘yokum’ dedi
» Şehit er Arat’a veda
» Refik Koyuncu dualarla uğurlandı
» ‘Numune’ olacak!
» Konyaspor pes etti
» Sarayönü kan kaybetti
» Yaman: Ciddi bir yara aldık
Konya ‘yokum’ dedi
Bank Asya 1. Lig’de hedefini ilk iki olarak belirleyen Konyaspor, ikinci yarıdaki kötü gidişini dün oynanan Karşıyaka maçı ile sürdürdü ve yeşil-beyazlılar, İzmir temsilcisine 1-0 yenildiler
Refik Koyuncu dualarla uğurlandı
Konya’nın tanınmış işadamlarından Refik Koyuncu (74), pazartesi günü sabaha karşı yoğun bakımda olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde fenalaşarak hayatını kaybetti.
Yaman: Ciddi bir yara aldık
Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman maçtan sonra yaptığı açıklamada, ilk ikiye girmek adına, her iki takım içinde önemli bir maça çıktıklarını söyledi.
Açıklama açıklamıyor
Büyükşehirin açık hava reklâm panoları ile ilgili açıklaması Konya Basınının gündeme getirdiği unsurlara cevap vermiyor. Reklâm panolarının yol açtığı sorunlar halen çözüm bekliyor
Reklam panosu engeli
Gazetemizin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği gelişi güzel yapılan ve şehrin her yerine yayılan bilboardlar, görme engelli vatandaşların da kaldırımları kullanmasına engel oluyor
Muhtar feryat ediyor
Başbakanın 2008/8 genelgesiyle zor durumda kaldıklarını belirten Muhtar Şenay Çobanoğlu, 330 TL olan maaşlarının yükseltilmesini ve sosyal haklardan yararlanmak istediklerini söyledi
Konyaspor pes etti
Karşıyaka yenilgisi ile ilk iki umutlarını hemen hemen kaybeden Konyaspor’da moraller iyice bozuldu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, süper lige yükselebilmek için gözünü play-off maçlarına çevirdi
» Konya ‘yokum’ dedi
» Refik Koyuncu dualarla uğurlandı
» Yaman: Ciddi bir yara aldık
» Açıklama açıklamıyor
» Reklam panosu engeli
» Muhtar feryat ediyor
» Konyaspor pes etti
ANKET Diğer Anketler
Ekonomik kriz sizin üzerinizdeki etkisi nasıl oldu?
Etkilenmedim
Biraz Etkilendim
Etkilendim
Zor duruma düştüm
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Merhaba Gazetesi
Telefon: 0332 350 04 44 (pbx)
Eposta: merhaba@merhabagazetesi.com.tr
reklam@merhabagazetesi.com.tr