Bankaların bu numarasına kanmayın!

Bankaların bu numarasına kanmayın!

07 Eylül 2010 Salı 10:54

Tüketicilerin aidat nedeniyle kredi kartlarını iptal ettirmesini önlemek isteyen bankalar yeni bir yöntem geliştirdi


Bankalar ile tüketiciler arasında yıllardır devam eden ‘kredi kartı aidatı’ sorunu, yeni bir boyut kazandı. Star'ın haberine göre, aidatlar nedeniyle kredi kartı müşterilerini kaybetmek istemeyen bankalar, kredi kartı aidatını başka bir isimle ve 12 aylık taksit halinde tahsil etmeye başladı. Bu yöntemle, milyonlarca kredi kartı müşterisinin farkında olmadan aidat ödediği belirlendi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın uyarıları sonucunda, kredi kartları aidatı konusunda yaptığı uyarılar işe yaradı. Bu uyarılar doğrultusunda, kredi kartı sahipleri aidat isteyen bankalardan kredi kartlarının iptal edilmesi için başvuruda bulunmaya başladı. Kredi kartını iptal ettiren tüketici bir başka bankadan kredi kartı aldı. Borcunu düzenli olarak ödeyen kredi kartı müşterilerini kaybetmek istemeyen birçok banka da kredi kartından aidat alma işlemini askıya aldı.
12 AYLIK TAKSİDE BÖLDÜLER
Ancak, bankaların aidat almama işleminin çok uzun sürmediği ve aidat konusunda yeni bir yöntem geliştirdikleri belirlendi. Tüketiciler Birliği’nin, tüketicilerden konuyla ilgili gelen şikayetler doğrultusunda yaptığı araştırmalara göre, bankalar halen kredi kartlarından 30 lira ile 300 lira arasında aidat tahsil ediyor. Bazı bankalar, aidata gelen tepkiler nedeniyle, bu bedeli ‘yıllık üyelik ücreti, üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, yıllık hesap işletim ücreti’ gibi adlar altında tahsil etmeye başladı. Yine aynı araştırma çerçevesinde, bankaların dikkat çekmemesi için bu tür bedelleri 12 ayda tahsil ettiği belirlendi. Bu yöntemle aylık 2-3 liralık ödemelerin tüketiciler tarafından da fark edilemediği saptandı. Tüketiciler Birliği, kredi kartı sahiplerine uyarıda bulunarak, kredi     kartı hesap özetlerinin incelenmeden çöpe atılmamasını istedi. 

391 defa okundu...
         
 
     
     
Foto Galeri Video Galeri
18 Aylık bebek masa tenisi oynuyor

Sofrada oturup yemek bekliyor

Kangalların güzellik ilacı: Soğuk

Bu baykuş 2.5 metre

TFF'nin başkanı Polat Alemdar oldu

Bilgisayar kamerasının bilinmeyen sırrı

Konya denizinde kaza

Devasa karınca şehri

Suriye'de çocuk katliamının videosu

Tüm Videolar
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi
Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları saklıdır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz