'Haber Alma Hakkına Getirilen Sansür İle Demokrasi Yara Almıştır'

'Haber Alma Hakkına Getirilen Sansür İle Demokrasi Yara Almıştır'

Adana Barosu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını kınadı. Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği’nce gazete, dergi, televizyon...

Adana Barosu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını kınadı.

Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği’nce gazete, dergi, televizyon ve interneti kapsayan şekilde getirilen yayın yasağı kararına tepki gösteren Adana Barosu Başkanlığı, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, “Yasama, yürütme ve yargıyla işbirliği yapılarak halkın olan bitenden haber alma hakkı engellenmek isteniyor. Devletin temel işlevlerini üstlenen anayasal organlar, halkın bilgi sahibi olmasını istemiyor. Yalnızca izin verilen, uygun görülen bilgi ve haberlerin yayımlandığı yeni medya düzeni oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun adına da ileri demokrasi (!) diyorlar. Basın özgürlüğünü, halkın bilgi edinme hakkını güvence altına alan hukuksal düzenlemeleri bu hak ve özgürlükleri kısıtlamak için kullanıyorlar. Yurttaşın haber alma hakkına getirilen bu sansür ile ülke demokrasisi ve hukuk devleti bir kez daha derin yara almıştır. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağını kınıyoruz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.