Gysi: Pkk Terör Listesinden Çıkartılmalı

Gysi: Pkk Terör Listesinden Çıkartılmalı

Almanya'da Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, meclisteki özel oturumda PKK’nin terör listesinden çıkartılmasını talep etti. Irak'taki Yezidilerin PKK tarafından kurtarıldığını savunan Gysi, silah sevkiyatının sadece Peşmerge...

Almanya'da Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, meclisteki özel oturumda PKK’nin terör listesinden çıkartılmasını talep etti. Irak'taki Yezidilerin PKK tarafından kurtarıldığını savunan Gysi, silah sevkiyatının sadece Peşmerge güçlerine yapılmasının kontrol edilmesinin de mümkün olamayacağına dikkat çekti.

Radikal selefi IŞİD adlı örgütün terör listesine alınmasını isteyen Gysi, ayrıca bu örgüte maddi desteğin kesilmesinin sağlanmasını talep etti. Suudi Arabistan, Katar ve özellikle de Türkiye’ye yönelik eleştiride bulunan Gysi, IŞİD üyelerinin Irak ve Suriye'ye Türkiye üzerinden giriş çıkış yapabildiğini ve maddi destek aldığına öne sürdü.

Gysi, Irak’a gönderilecek silahların Kürt Devleti’nin kurulması için kullanılacağı şimdiden belli olduğunu da iddia etti.

Gysi ayrıca silah yardımı ile ilgili özel meclis oturumunun 2.Dünya Savaşı’nın başladığı günün yıldönümünde yapılmasını “utanç verici” diye değerlendirdi ve Irak’a silah sevkiyatının yapılıp yapılmamasına Federal Meclis’in karar vermesinin daha doğru olacağını savundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.