Güzelhisar İlkokulu İngilizce Sınıfı Açıldı

Güzelhisar İlkokulu İngilizce Sınıfı Açıldı

Efeler Güzelhisar İlkokulu tarafından öğrencilerin daha kolay İngilizce öğrenmeleri için yapımı tamamlanan İngilizce sınıfı törenle açıldı.Aydın Efeler Güzelhisar İlkokulu tarafından öğrencilerin sıkı...

Efeler Güzelhisar İlkokulu tarafından öğrencilerin daha kolay İngilizce öğrenmeleri için yapımı tamamlanan İngilizce sınıfı törenle açıldı.

Aydın Efeler Güzelhisar İlkokulu tarafından öğrencilerin sıkılmadan İngilizce öğrenebilmeleri için yapılan İngilizce sınıfı açıldı. Açılışa Efeler Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay, Güzelhisar İlkokulu Müdürü Recep Eriş, Müdür Yardımcısı Ayten Ayver Aydoğdu, Efeler Ortaokulu Müdürü Ömer Ali Serbon, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Efeler Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay’ın küçük öğrenciler ile birlikte kurdelesini kestiği yeni İngilizce sınıfı, daha sonra veliler ve diğer öğrencilerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin eğlenerek İngilizce öğrenmelerinin amaçlandığı sınıf, okuma alışkanlıklarını geliştirmek için ağaç görüntüsü şeklinde dekore edildi. İngilizce eğitimi için tüm detayların düşünüldüğü sınıfta öğrencilerin motive olabilmesi için de sıcak renkler ve minderler kullanıldı. Açılış programının sonunda minik öğrenciler İngilizceden oluşan kısa bir gösteri de yaptı.

“EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER”

Sınıf hazırlanmasında emeği geçen ve İngilizce eğitimin önemine değinen Güzelhisar İlkokulu İngilizce Öğretmenlerinden Bilal Varel, “Artık günümüzde pasif öğrenme metodu terk edilip onun yerine aktif öğrenme metodu tercih edilmektedir. Biz de İngilizce sınıfını düzenlerken bu fikri ön planda tutarak bazı bölümlerini buna uygun olarak hazırladık. Ayrıca aktif öğrenmeyi oyunlarla birleştirip klasik bir sınıf yerine görsel olarak renkli ve eğlenceli bir öğrenim ortamı hazırlamaya çalıştık. Öğrencilerimiz sek sek oynarken sayıları tekrar edecekler, renkler oyunuyla renkleri, şekiller oynarken, şekillerin İngilizcelerini, hava durumunu sormayı ve buna benzer oyunlarla pek çok kelime ve cümleleri farkında olmadan kurmayı eğlenerek öğrenecekler. Ayrıca sınıfın merkezinde yer alan oyun alanında temel yönergeleri anlayıp, yorumlamayı ve buna cevap verebilmeyi öğrenecekler. Umarım bu sınıfımız hem öğrencilerimiz için hem de biz öğretmenler için farklı ve daha iyi gelişmelere ön ayak olur. Bizlere daha yenilikçi ve daha iyi fikirler verebilir” dedi.

“FARKLI DİLLERİ BİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Güzelhisar İlkokulunu’nun yeni İngilizce sınıfını çok beğendiğini ve birden fazla dil bilmenin önemli olduğunu ifade eden Efeler Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay da “Güzelhisar ilkokulu büyük adımlar yerine küçük küçük anlamlı adımlar atıyor. Biz yetişkinler bile bin saatin üzerinde İngilizce eğitimi almamıza rağmen öğrendiklerimiz sınırlı derecede. Bir dili öğrenmek dinlemek ve konuşmakla gerçekleşiyor. Bizler 21. Yüzyılda daha farklı dilleri bilen öğrenciler yetiştireceğiz. Bu anlamlı sınıfın kazandırılmasında emeği geçen okul çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.