Güvenoyu Öncesi Başbakandan Vergilere İndirim, Reformlara Devam Sözü

Güvenoyu Öncesi Başbakandan Vergilere İndirim, Reformlara Devam Sözü

Fransa'da Manuel Valls tarafından kurulan ikinci hükümet için Ulusal Meclis'te güvenoylaması yapılıyor.Son 5 ay içerisinde ikinci kez güven oylaması için milletvekillerine hitap eden Valls, Fransa'da ekonomik durumun zorluğuna değindi. Ekonomik...

Fransa'da Manuel Valls tarafından kurulan ikinci hükümet için Ulusal Meclis'te güvenoylaması yapılıyor.

Son 5 ay içerisinde ikinci kez güven oylaması için milletvekillerine hitap eden Valls, Fransa'da ekonomik durumun zorluğuna değindi. Ekonomik büyümenin olmadığını, enflasyonun ise hiç kimsenin öngörmediği seviyede düşük seyrettiğini belirten Başbakan Valls, başlatılan reformlardan geri dönüş olmayacağını söyledi. Başbakan Valls, ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan eleştirileri de anlayışla karşıladığını belirterek, "Kızgınlıkları, şüpheleri anlıyorum. İşsizlik bu denli yüksek olunca eleştiriler meşru hale geliyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Valls, hükümetin harcamaların kısıtlanmasıyla ilgili hedefini de bir kez daha yeniledi. Valls, 3 sene içerisinde hükümetin 50 milyar Euro'luk kesintiye gitme hedefi olduğunu vurguladı. Hiçbir şeyin kendilerini bu taahhütlerinden döndüremeyeceğini belirten Valls, kamu harcamaları noktasında daha profesyonel olunması gerektiğini ifade etti. Fransa Başbakanı Valls, vergi indiriminde bulunacaklarının da altını çizdi.

VERGİLERİ İNDİRME SÖZÜ

Valls, vergilerin dayanılmaz seviyeye ulaştığını belirterek vergi yükünü hafifletecekleri vaadinde bulundu. Bu seneden itibaren konuyla ilgili atılan adımlara da değinen Valls, ilk olarak 4 milyon ailenin hükümetin gelir vergisi indiriminden yararlandığını, 2015 yılında da devam edecek reformlarla 6 milyon vatandaşın daha vergi indiriminden yararlanacağını kaydetti.

CUMHURİYET SENDELERSE HERKESİN YAŞAM BİÇİMİ ETKİLENİR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a yönelik istifa çağrılarına da değinen Valls, bunun Fransız kurumlarını suçlamak olacağını ve Fransa'yı zayıflatacağını savundu. Valls, "Evet değerlerle ilgili sorun var. Ne zaman ki bizim değerlerimiz zayıflar o zaman cumhuriyet sendeler. Herkesin yaşam biçimi etkilenir. Antisemit eylemler, Müslüman düşmanlığı, homofobi zemin kazanır." ifadelerini kullandu. Göçmenliğin bir şans olduğunu belirten Valls, laikliğin inanma ve inanmama özgürlüğü olduğunu belirtti. Fransa'daki Müslümanların da vatandaş olduğunu aktaran Valls, devletin bütün vatandaşlarını korumak zorunda olduğunu belirtti.

Avrupa'nın ekonomik büyümesi için Fransa ile Almanya arasındaki diyaloğun önemine de vurgu yapan Fransa Başbakanı Valls, İki ülke arasındaki uzlaşmanın Avrupa Birliği projesine yeni bir ivme kazandırmak için zorunlu olduğunu kaydetti. Gelecek hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek olan Manuel Valls, sözlerine "Müşterek mesuliyetimiz tarihidir." diye devam etti.

Nisan ayında başbakanlık koltuğuna oturan Manuel Valls, kabinedeki üç bakanın hükümetin ekonomi politikalarını eleştirmesinden sonra istifa ederek yeni bakanlar kurulunu oluşturmuştu. 577 sandalyeli mecliste güvenoyu almak için 289 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyuluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.