Emre Özgül

Emre Özgül

Güvenlik zafiyeti endişeyi artırıyor!

Güvenlik zafiyeti endişeyi artırıyor!

Ülke olarak son zamanlarda pek iç açıcı durumlar ile karşılaşmıyoruz. Toplumun ruh halindeki bozulmalar artarak sürüyor. Çoğumuz tedirginiz ve eskisi kadar kimseye güvenemiyoruz.

**

Yaşanan olaylar, hafızalarda büyük izler bıraktı. Bir acıyı unutamadan yeni acılar bizi buluyor. Ülkemizin batısında bombalar patlıyor, doğusunda terörle mücadele sürüyor. Kim neye hizmet ediyor o da belli değil.

**

Bu ülkede hain emellerini gerçekleştirmek için büyük planlar yapıldı ve hala  yapılmaya devam ediliyor. Bunun için birçok yol denendi. İdeolojik söylemler ortaya atıldı, bu söylemlerle kışkırtmalar oldu. Zulmün karşısında sesini yükseltenler cezaevlerine atıldı.

***

En küçük bir şeyden şüphe duyar olduk. Buluttan nem kapıyoruz. Aklımızda bir çok soru işareti... Nüfusumuz yabancı uyruklu kardeşlerimizin ülkemize girmesiyle kalabalıklaştı. Neden bunlar ülkeye alındı demiyorum. Keşke en azından (tedbir) alınsaydı diyorum. Suç oranları arttı. Hem toplumsal hem de bireysel iç huzur kalmadı. 

***

Terör sadece Doğu'da diyenler yanılıyor. Doğu'da yaşananlara sessiz kalanlar,  tehlikeyi fark edince sesini yükseltmeye başladı. Oysa ki hassasiyet Doğu-Batı ayrımı yapmadan gösterilmeliydi. Şüphesiz dağdaki eylemlerin büyük çoğunluğu şehirlere taşındı.

**

Şehir yapılanmaları, kirli oyunlarını, insafsızlığını artırarak canlar yakmaya devam ediyor.  Eve peynir ekmek götürmek ne kadar kolay ise ülkemizde bomba patlatmak, insanların canına kıymak da o kadar kolay oldu...

** 

İntihar ediyoruz. Gerek bomba patlatarak gerek başka yolları deneyerek. Neyi paylaşamıyoruz? Bu hafta gazetemizde yer alan bir haberde  “Patlamaların bilançosu ağır” diye başlık attım. Bombalı eylemlerde yüzlerce insan katledildi. Hangi vicdana sığıyor bu. Peki tüm bunlar yaşanırken bizim ne gibi güvenlik önlemleri almamız gerekiyordu. Düşündükçe aklımdaki soru işaretleri çoğalıyor.

***

Organize edilen ve alçakça patlatılan bombalarda,  bölücü terör örgütü PKK'nın yanı sıra YPG'nin de elinin olması. Bomba yüklü araçların rahatlıkla ülkeye girmesi, göz göre göre eylemlerini yapabilmesi bir ihmalin ürünü mü? 

**   

Güvenlik zafiyeti noktasında hatayı nerede, kimde aramak gerekiyor ve bundan sonraki süreçte bizleri neler bekliyor? Sadece yaşayarak öğreneceğiz. Selametle...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR