Güvenlik artacak

Güvenlik artacak

Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya’nın huzurlu bir şehir olduğunun altını çizerek, “Konya’da 155 Polis İmdat arandıktan sonra olay yerine yetişme süresini 8 dakikaya kadar düşürdük. Hedefimiz bu süreyi 5-6 dakikaya indirmektir” dedi

Konya Ticaret Odası’nın Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’un konuk olarak katıldığı toplantıda “Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’un sunumuyla başlayan toplantıda, Konya’nın asayiş konusundaki mevcut durumu, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Konya’nın yüzölçümü olarak 10 Trabzon, 33 Kilis, 5 Aydın ve 8 İstanbul büyüklüğünde olduğunu ve önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu söyleyen Albay Dursun, Konya’da Jandarma’nın sorumluluk alanları içerisinde yaşanan suçlarla ilgili istatistiki bilgiler verdi. Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, Konya’nın huzurlu bir kent olduğunun altını çizerek, “İçiniz, gönlünüz rahat olsun. Yarın, bugünden daha huzurlu olacak. 5 bin 100 personelimizle şehirle ele ele vererek suçlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Konya’daki kurum ve kuruluşlar arasındaki müthiş ahengi gördükçe çalışma şevkimiz daha çok artıyor. Konya’da 155 Polis İmdat arandıktan sonra olay yerine yetişme süresini 8 dakikaya kadar düşürdük. Hedefimiz bu süreyi 5-6 dakikaya indirmektir” dedi. Tüm suçlarla ve suçlularla mücadele etmenin yanı sıra, uyuşturucu ile mücadeleye özel bir önem verdiklerini anlatan Demir, ayrıca araç sürücülerine de emniyet kemeri takmaları ve araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları çağrısında bulundu.

İLETİŞİMİMİZ GÜÇLÜ OLMALI

Konuşmaların ardından kısa bir söz alan Vali Muammer Erol da vatandaşları Eminiyet ve jandarma ile iletişiminin kuvvetli olmasını, ihbarların mutlaka 155 veya 156 numaraları acil yardım telefonlarına bildirilmesi gerektiğini ifade etti. Meclis toplantısında son bir aylık Oda faaliyetlerini değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Oda olarak ihracatçılarımızın pazarlarını genişletmek için çalışmaya devam etmekteyiz. Otomotiv yedek parça sektöründe Cezayir ve Fas’ta B2B organizasyonunun çalışmalarına devam ediyoruz. Ayrıca Makine sektöründe Güney Amerika pazarına açılmak amacıyla Şili-Peru-Kolombiya’da Ekonomi Bakanlığı destekli B2B için ön hazırlıklarımıza başladık. 2015’te yurt dışı fuar organizasyonlarına ağırlık vermekteyiz. Son bir ayda dört fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Üyelerimizin talep ettikleri sektörlerde organizasyon düzenlemekteyiz. KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuar organizasyonları tüm üyelerimize açıktır Diğer taraftan 33 meslek komitemizde istişare toplantılarımızı tamamladık. Üyelerimizin sektörel sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek noktasında istişare toplantılarımız son derece faydalı olmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.