Gürültüyü deprem zannedip sokağa fırladılar!

Gürültüyü deprem zannedip sokağa fırladılar!

Konya merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kayadibi Mahallesi’nde vatandaşların can güvenliği, dağdan gelen kayalar nedeniyle tehlike altında bulunuyor

Konya merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kayadibi Mahallesi’nde vatandaşların can güvenliği, dağdan gelen kayalar nedeniyle tehlike altında bulunuyor. Dün gece saat 24.00 sularında büyük bir gürültü ile korkuya kapılıp evlerinden çıkan vatandaşlar, dağdan gelen kaya parça parçalarının ahırlarına ve evlerinin yakınlarına kadar geldiğini fark etti. Koyunların kaldığı yere kadar gelen kaya parçaları nedeniyle küçük baş hayvanlar korku ile etrafa kaçıştı. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmazken korku içinde kalan mahalleliler her gün yeni bir tehlike atlattıklarını belirterek tehlike oluşturan kayalara önlem alınması gerektiğini ifade ediyor.

YETKİLİLER ÖNLEM ALMADI

Gece yarısı ahırına düşen kayalar nedeni ile mağdur olduklarını ifade eden Mahalleli Yasin Uslu, daha önce de benzer vakaların yakın bölgelerde gerçekleştiğini belirterek, “Gece bir gürültü ile sokağa fırladık. Başta deprem oluyor zannettik. Baktığımızda dağdan kopan kaya parçalarının hayvanların barındıkları yere kadar geldiğini fark ettik. Hayvanlar da korkup köyün dışına kadar kaçmışlar” şeklinde konuştu.  Halen tehlike oluşturan kaya kütlelerinin olduğunu ve mahalle üzerine düşmesine ramak kaldığına işaret eden Uslu, şöyle konuştu: “Benzer olayları birkaç defa yaşadık. AFAD’dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) gelip incelediler, fotoğrafları çektiler. Muhtarımız Meram Belediyesi’ne konu ile ilgili bir dilekçe yazdı ama hiçbir önlem alınmadı. Bugün koyunlarımız tehlike altına girdi. Yarın birimizin tepesine bir kaya parçasının düşmeyeceğine kim garanti verebilir. Yetkililer ya bu kayalara bir önlem alsın ya da evlerimizin yeri uygun değilse taşısın.”

HÂLİD ŞEN

img_2983.jpgimg_2984.jpgimg_2981.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.