Gürsel Tekin: İnsanların En Kutsal Değerlerini Kirli İşlerinize Alet Etmeyin!

Gürsel Tekin: İnsanların En Kutsal Değerlerini Kirli İşlerinize Alet Etmeyin!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Üsküdar'daki Validebağ Korusu girişine yapılmak istenen inşaatın mevzuatlara aykırı olduğunu söyledi. İnsanların yeşil alana ihtiyaçları olduğunu belirten Tekin, "Diyanet İşleri'ne sordum, bir caminin,...

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Üsküdar'daki Validebağ Korusu girişine yapılmak istenen inşaatın mevzuatlara aykırı olduğunu söyledi. İnsanların yeşil alana ihtiyaçları olduğunu belirten Tekin, "Diyanet İşleri'ne sordum, bir caminin, ibadethanenin yapılması için sizin mevzuatınız nedir? 'En küçüğü 2 bin 500 metrekare. Bunun altında cami olmaz' diyor. Şimdi siz bu camiyi yapacaksanız onu kime devredeceksiniz, onu soruyorum. Eğer Diyanet İşleri'ne devredecekseniz Diyanet de buna rağmen teslim alırsa suç işlemiş olacak. İnsanların en kutsal değerlerini kendi kirli işlerinize alet etmeyin." dedi.

Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte sabah saatlerinde Validebağ Korusu'na gelerek hem vatandaşlarla hem de inşaat yetkilileri ile görüştü. İnşaat alanında günlerdir bekleyen ve çalışmaları durdurmak isteyen mahalle sakinlerini de dinleyen Tekin, inşaatın hem Diyanet mevzuatı, hem de diğer mevzuatlara aykırı olduğunu söyleyen Tekin, "Burada bir ibadethane, bir cami yapılmıyor. Bugüne kadar AKP'nin İstanbul'daki talancı bu uygulamalarının bir benzeri yapılıyor. Eğer gerçekten, hani diyorlar ya 'sandık vazgeçilmezimizdir' sandığı koyalım. Yasal olarak hiç bir mevzuata, imar uygulamalarına, Diyanet İşleri'nin yasasına uygun değil. Bütün buna rağmen sandığı koyalım, vatandaş istiyorsa bu uygulamaların hiç birisini görmeyeceğiz."

Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurarak cami yapımı için gereken şartları içeren bilgilerin yazılı olduğu kağıdı da basın mensuplarına gösteren Tekin, " Diyanet İşleri'ne sordum, bir caminin, ibadethanenin yapılması için sizin mevzuatınız nedir? 'En küçüğü 2 bin 500 metrekare. Bunun altında cami olmaz' diyor. Orta boy 5 bin, büyük boy cami de 10 bin metrekare. Şimdi siz bu camiyi yapacaksanız onu kime devredeceksiniz? onu soruyorum. Eğer Diyanet İşleri'ne devredecekseniz, Diyanet de buna rağmen teslim alırsa suç işlemiş olacak. Belediye başkanı diyor ki 'yan yer ile ilgili alınmış bir karar.' Böyle bir yargı kararı olabilir mi? Yan yer dediği burası daha önce yeşil alan olduğu için yeşil alan ya! Bizim havaya suya ihtiyacımız var. Elbette ibadetimizi evde yaparız ama yeşil alan kalmadı. Kafanızı çevirdiğinizde her yer beton yığını." ifadesini kullandı.

Tekin, yapılmak istenen caminin butik nitelikte olacağı için yaklaşık olarak 400 metre olacağını ifade etti.

'1994'TE CAMİYİ PLAN TADİLATINDAN ÇIKARDILAR'

Gürsel Tekin, daha önce cami olarak ayrılan ancak bu niteliği değiştirilen başka bir alan ile ilgili bir değerlendirme de yaptı. Acıbadem Mahallesi'nde yer alan bir alan ile ilgili konuşan Tekin, "Acıbadem'de İş Bankası Bloklarının ortasında 1994'te Sayın Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde yapılan imar uygulamasında cami olarak konulmuş. Ve 2005 yılında bir kaç yerde cami plan tadilinde cami olmaktan çıkarıyorlar. Nasıl oluyor? dedim, hani bunlar din iman sahibiydi, nasıl cami yerini buradan çıkarırlar. Gerçekten de çıkardılar, bunun için de çok ciddi mücadele ettim. Önüme Diyanet İşleri belgesini getirdiler. Dediler ki Diyanet İşleri mevzuatına göre 2 bin 500 metrekare olması gerekiyor, bundan dolayı biz cami olmaktan çıkardık. Böyle bir şey olabilir mi? Orada başka bir yasa, burada başka bir yasa, orada başka bir Diyanet İşleri uygulaması,burada da.Bu sahtekarlıktan vazgeçecekler. İnsanların en kutsal değerlerini kendi kirli işlerinize alet etmeyin diyorum size." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.