Gurbetçilerimizle bağlarımız güçlenecek

Gurbetçilerimizle bağlarımız güçlenecek

Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın Türkiye ile olan bağlarının kuvvetlendirilmesi için gurbetçi ailelere yönelik yapılacak çalışmalar hakkında, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Valiliğine yazı gönderildi.

Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın Türkiye ile olan bağlarının kuvvetlendirilmesi için gurbetçi ailelere yönelik yapılacak çalışmalar hakkında, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Valiliğine yazı gönderildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce imzalı yazıda; Yurtdışında yaşayan 6 Milyonu aşkın vatandaşımızın ve mavi kartlıların önemli bir kısmının tatillerini Türkiye’de geçirmek arzusuyla her yıl yaz aylarında Türkiye’ye geldiği ifade edilerek, yurtdışında Türk varlığının idamesi için vatandaşlarımızın ülkemizi ziyaretlerini bir düzen içerisinde sürdürmelerinin kritik önem taşıdığı belirtildi. Yurt dışında çalışan ve gurbetçi olarak tabir edilen vatandaşlarımızın ülkemizle bağlarının kuvvetlendirilmesi, gelen ailelere yönelik mahalli idareler ile işbirliği halinde sosyal, kültürel içerikli proje ve faaliyetlerin düzenlenmesinin yer aldığı yazıda şuna yer verildi. “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkemize bağlarını kuvvetlendirmek, dil kültür ve aidiyetlerini koruyabilmek amacıyla il ve ilçe merkezlerinde belirli dönemlerde karşılama görevlilerinin bulundurulması. Mülki İdare Amirleri ve diğer yetkililer tarafından gelen ailelere ziyaretler düzenlenmesi veya davetler planlaması, çocuk ve gençler için özel programlar düzenlenmesi, vatandaşlarımızın karşılaştığı bir problem veya bürokratik işlemler ile ilgili danışabileceği birimler oluşturulması gibi faaliyetler düzenlemesi vatandaşlarımızın memleketlerini ziyaret sıklığını artıracaktır” denildi.

TEDBİRLERİN ALINMASI İSTENDİ

Yazıda ayrıca, Bu tür faaliyetlerin vatandaşlarımızın, devletimize olan inanç ve güvenlerini pekiştireceği ve yurt içinde ve dışında yaşayan insanlarımızın gönül birlikteliğini artırmak suretiyle kısa vadede olumlu dönüşler sağlayacağının değerlendirildiği” ifade edildi. Yurtdışından gelen ailelere yönelik mahalli idareler ile işbirliği halinde sosyal, kültürel içerikli proje ve faaliyetlerin düzenlenmesi, kaldıkları sürenin kısıtlı olduğu göz önünde bulundurularak kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirecekleri iş ve işlemlerde mevzuat çerçevesinde gerekli kolaylığın sağlanması yer aldı. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda ise Konya’ya gelecek gurbetçi ailelere yönelik olarak, İlçe Kaymakamlıkları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve belediyeler işbirliğiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınması istendi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.