Filiz Eryaşar

Filiz Eryaşar

Günümüz Hanımları

Günümüz Hanımları

İslam’ın başlangıcında Rasulûllah (s.a.v) temiz zevceleri, cahiliyet zamanındaki Arap kadınlarının âdet ve kıyafetlerine uyar bir şekilde hareket ederdi.

Günümüz, zamanının hanımlarına bakıyorum da nerde Arap kadınlarının âdet ve kıyafetleri tamamıyla usul usul yozlaştık..

*

Anlamadan aslında yozlaştırıldık. Şimdi hanımlara bakıyorum da başörtümüz şal oldu, pardösümüz kısaldı altına pantolonlar giyildi, deve hörgüçleri başımızda yerini aldı koca koca nerden nerelere geldik..

*

Oysa Hicretin dördüncü yılının Zilkade ayında ayetlerin gelmesinden itibaren ziynetlerini yani baş, kulak, boyun, göğüs, kol ve diğer yerlerini yabancı erkeklere göstermekten sakındırılmışlardı.

*

Günümüze gelince biz hanımlar "ayetleri unuttuk âdetleri yaşar olduk"
Güya kapandık, bir Müslüman olarak ilk önce giyim tarzımızla örnek olmalıydık.
Ben Asr-ı Saadet kadınlarını özledim.. Müminlerin annesi Hz Aişe sen ne mübarek bir kadınmışsın âmâ (kör) olan İshâk (r.a) seni ziyarete geldiğinde bile onu huzuruna almadan önce kendini çeker çevirirmişsin, gözü gören bir erkekten tesettür edercesine kapanırmışsın sen ki! Müminlerin annesi "Ya İshâk sen beni görmüyorsun ama ben seni görüyorum" diyecek kadar iffetine düşkündün.

*

Bizler nefsimizin isteklerine tabi olup Avrupalıları örnek seçen kadınlar olduk. Zira Avrupa’nın örtünme diye bir meselesi yoktur.

*

Diyerek sözlerime son verirken Allah (c.c) hakkımızda hayırlısını versin diyorum. En güzele emanetsiniz selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Eryaşar Arşivi
SON YAZILAR