Günışığı Sensörü Nedir?

Günışığı Sensörü Nedir?

Günışığı sensörü nedir ve fiyatı nedir hakkında merak ettiklerinizi bu konumuzda bulabilirsiniz.

 

Günışığı Sensörü Nedir? Gün Işığı Sensörü Özellikleri

Gün geçmesin ki yeni bir teknoloji ortaya çıkmasın. Elbette bu teknolojilerin büyük bir bölümü insanlık için faydalı oluyor. Öyle ki önceden hayal edemeyeceğim bilgisayar ve televizyon artık cebimize bile girmiş durumda.

Teknoloji her ne kadar gelişse de ekonominin durumu insanları sürekli bir yerlerden tasarruf etmeye zorlamaktadır. Bu nedenle yeni çözümler aranmaktadır. İşte bu noktada yeni bir çözüm olan gün ışığı sensörü bizlere yeni bir kapı açıyor.

Gün Işığı Sensörü Nedir?

Gün ışığı sensörü, güneş ışığı veya gün ışığını almadı zaman mekan aydınlatmasını yakmak üzere tasarlanan otomatik ışıklardır. Çalıştığı ortamda gün ışığı gittiği anda çalışmaya başlar. Örnek vermek gerekirse de sokak lambalarını örnek olarak sunabiliriz. Bu nedenle günışığı sensörleri hem tasarruf sağlar hem de olası kazaları önler.

Günışığı Sensörü Avantajları

Günışığı sensörü kullanım alanlarına bakacak olursak, geniş bir alanda kullanımını görebiliriz. Muhteviyatında yer alan sensör ile birlikte gereksiz enerji kullanımını azaltır. Bunun yanı sırada anahtar priz ile lambayı yakmaya çalışırken ortaya çıkabilecek kazaları da önleyebilir. İşte günışığı sensörünün en önemli avantajları bunlar olarak sayılabilir.

Günışığı Sensörü Kullanım Alanları

Günışığı sensörü kullanım alanları konusunda örnek vermemiz gerekirse ilk olarak sokak lambalarını gösterebiliriz. Sonuçta gün ışığı kaybolduktan sonra sokak lambaları devreye girmektedir. Bunun dışında bahçelerimizde bulunan güneş enerjili lambalarda kendini güneş ile şarj eder ve güneş veya gün ışığı kaybolduktan sonra yanmaya başlar.

Günışığı Sensörü Özellikleri

Günışığı sensörlerine aynı zamanda ışığa duyarlı diyebiliriz. Çünkü günışığı gittiği anda devreye girer ve etrafı aydınlatmaya başlar. Diğer taraftan da günışığı tekrar ortaya çıktığında aydınlatma kendini kapatır. Günışığı sensörleri elektrik ile çalışmaktadır. Günışığı sensörlerinin kullanılabilmesi için aşağıdaki özelliklere sahip olmaları gerekmektedir.

  • Antimon-sezyum alaşımı
    •    Selenyum
    •    Kadminyum sülfür
    •    Germanyum
    •    Talyum sülfür
    •    Kurşun sülfür

Gibi bileşenler gün ışığı sensörü için oldukça önemlidir. Çünkü sensörü oluşturan ana bileşenler bu maddelerdir.

Günışığı sensörlerinin özelliklerine göre değişmekte olup birçok yeni model de karanlık artıkça aydınlatma oranı da artmaktadır. Günümüzde artık birçok binada sensörlü aydınlatmalar kullanılmaktadır. Bu birçok açıdan avantaj sağlar.  

Günışığı Sensörü Fiyatları

Günışığı sensörü fiyatı konusunda net bir rakam veremeyiz. Ancak fiyat almak isterseniz adresini ziyaret ederek bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.