Güney Sudan, Arap Birliği'ne Katılmak İstiyor

Güney Sudan, Arap Birliği'ne Katılmak İstiyor

3 yıl önce Sudan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Arap Birliği’ne katılmak istiyor. Bölgede etkin olmayı isteyen ülke, resmi ziyaretlerini yoğunlaştırdı. Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı...

3 yıl önce Sudan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Arap Birliği’ne katılmak istiyor. Bölgede etkin olmayı isteyen ülke, resmi ziyaretlerini yoğunlaştırdı.

Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Barnaba Marial Benjamin, Mısır’da Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan basın toplantısında Benjamin, Mısır ve Güney Sudan arasındaki güçlü ilişkiler olduğuna dikkat çekti. Arapa Birliği’ne katılmak için Nebil El Arabi ile görüştüğünü söyleyen Benjamin, Güney Sudan’ın birliğe üye ülkelerle ilişkileri geliştirmek istediğini kaydetti.

Öte yandan önümüzdeki günlerde Güney Sudan Cumhurbaşkanı’nın Mısır’ı ziyaret için hazırlıklar sürüyor. Dışişleri Bakanı Mısır’a önden giderek anlaşma zemini oluşturmak için ülkedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Arap Birliği; Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye devletleri tarafından 1945’te Kahire’de kurulmuştu. Sudan ise 1956 yılında Arap Birliği’ne katılmıştı. Güney Sudan, uzun yıllar devam eden etnik ve dini ayrışmalar nedeniyle Sudan’dan ayrılıp 2011’de bağımsızlığını ilan etmişti. Ülke, Arap Birliği’ne katılarak bölge üzerindeki etkisini artırmayı düşünüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.