Güney Kore'den Yabancılara Online Alışveriş Müjdesi

Güney Kore'den Yabancılara Online Alışveriş Müjdesi

Güney Kore'nin yabancıların online alışveriş yapmalarını kolaylaştıracağı bildirildi.Güney Kore Geleceği Planlama Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, online satış yapan alış veriş merkezlerinin hizmetlerinden yabancıların da yararlanmasını...

Güney Kore'nin yabancıların online alışveriş yapmalarını kolaylaştıracağı bildirildi.

Güney Kore Geleceği Planlama Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, online satış yapan alış veriş merkezlerinin hizmetlerinden yabancıların da yararlanmasını kolaylaştırılmasına yönelik yeni kararların alınacağı bildirildi.

Kore vatandaşlarının güvenlik sicil numaralarını kullanarak ülkenin online alış veriş sitelerini kullanabilmesine karşın, yabancı vatandaşların bir çoğunun bu konuda büyük zorluklara maruz kaldığı biliniyor. Alışverişin daha da kolaylaştırılması ve müesseselerin daha rekabet edebilir hale gelmesi için acil tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Kore hükümetinin, bu sorunu çözmek amacıyla i-Pin numarası uygulaması veya cep telefonuna teyit mesajı gibi uygulamaları gözden geçirdiği belirtildi.

Bakanlık tarafından hazırlanan raporda, Kore vatandaşlarının yaklaşık 710 milyon dolar online alış veriş yaptığı, yabancıların ise yurt içi online alışverişe sadece 24 milyon dolar harcadığı bildirildi.

Yeni yapılanmaların bir diğeri ise bankalarda kağıt kullanımını asgariye indirilmesi, şoförsüz araba ve tıbbi avadanlığın akreditasyonu ile ilgili kanun tasarısı önündeki engellerin kaldırılması olduğu bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.