Güney Kore’de Bugün Ara Seçimler Başladı

Güney Kore’de Bugün Ara Seçimler Başladı

Güney Kore halk, bugün ara seçimler için sandık başına gidiyor. Sabah 06.00'da başlayan oy verme işlemi 20.00'a kadar devam edecek. Parlamentodaki boş 15 koltuk için muhalefetle yarışa giren iktidar, ülke ekonomisinin canlandırılması ve sosyal...

Güney Kore halk, bugün ara seçimler için sandık başına gidiyor. Sabah 06.00'da başlayan oy verme işlemi 20.00'a kadar devam edecek.

Parlamentodaki boş 15 koltuk için muhalefetle yarışa giren iktidar, ülke ekonomisinin canlandırılması ve sosyal alandaki sorunların çözümlenmesini öngören Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin programına destek olmak için, halkı iktidardaki Saenuri Partisi’ne ses vermeye çağırdı. Ülke parlamentosunda 300 koltuktan 147’sini elinde bulunduran Saenuri Partisi, ara seçimlerde geri kalan 15 koltuğu da kazanarak mutlak çoğunluğu elde etmeyi ümit ediyor.

Seçimler arefesinde muhalefet partilerinden olan bazı adayların, iktidar partisine karşı koymak amacıyla, karşılıklı adaylıklarından vazgeçerek bir birine destek verdikleri dikkat çekti. Ana muhalefetteki Demokrasi için Yeni Siyasi Birlik Partisi (NPAD) adaylarından Gi Dong-min, başkent Seul’ün Dongjak-B bölgesinde başka bir muhalefet partisi olan Adalet Partisi adayı Roh Hoe-chan’a destek amacıyla kendi adaylığını geri çektiğini bildirdi.

Bunun yanı sıra, Seul’ün güneyindeki Suwon şehrinde, Adalet Partisi adaylarından Lee Jeong-mi’nin, kendi adaylığını geri çekerek ana muhalefetteki NPAD adayı Sohn Hak-kyu’ya destek vereceği belirtildi.

Öte yandan, çoğunluğu lise öğrencisi olan 300 kişinin öldüğü Sewol yolcu gemisi kazasından sonra suçlamalara maruz kalan iktidar partisinin, anket sonuçlarından da göründüğü gibi, bu seçimlerde oldukça zorlanacağı tahmin ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.