Güney Kore Hükümeti Dini Gruplardan Yardım İstedi

Güney Kore Hükümeti Dini Gruplardan Yardım İstedi

Güney Kore hükümetinin, ülkenin en büyük sorunlarından olan intihara karşı dini gruplarla işbirliği yapacağı bildirildi.Güney Kore Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Sejong Üniversitesi'nde bugün düzenlenecek 'Yaşam, Ölüm ve Gelecek'...

Güney Kore hükümetinin, ülkenin en büyük sorunlarından olan intihara karşı dini gruplarla işbirliği yapacağı bildirildi.

Güney Kore Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Sejong Üniversitesi'nde bugün düzenlenecek 'Yaşam, Ölüm ve Gelecek' adlı programda, Kore Barış İçin Din Konseyi (KCRP) ile işbirliği anlaşmasının imzalanacağını açıkladı.

Aralarında Protestan, Katolik, Budizm'in de olduğu Kore'nin en büyük 7 dini grubun liderleri ile bir araya gelen bakanlığın amacının, ülkeyi temsil eden dini grupların yardımıyla, intihar sorununa çözüm bulmak olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mun Hyeong-pyo, hükümetin sözü giden anlaşma vasıtasıyla, intihara meyilli risk grupların belirlenmesi, akıl hastalarına hükümet desteğinin artırılması ve intihar sorununa çözüm bulmak için dini gruplarla beraber çalışacağını belirtti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeleri arasında Güney Kore'nin intihar oranına göre ilk sırada yer aldığı biliniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.