Güney Kore Erkekleri "Hostluk" Mesleğine Yöneldi

Güney Kore Erkekleri "Hostluk" Mesleğine Yöneldi

Güney Kore'de, "hostluk" mesleğini seçen erkeklerin sayısında önemli bir artışın olduğu açıklandı.Güney Kore'nin ikinci büyük hava yolu şirketlerinden Asiana Airlines tarafından uçaklarda değişik 11 statüde çalışmak üzere alınacak...

Güney Kore'de, "hostluk" mesleğini seçen erkeklerin sayısında önemli bir artışın olduğu açıklandı.

Güney Kore'nin ikinci büyük hava yolu şirketlerinden Asiana Airlines tarafından uçaklarda değişik 11 statüde çalışmak üzere alınacak personel için düzenlenen sınava, 2 bin 684 erkeğin başvurduğu kaydedildi. Konuyla ilgili konuşan Asiana yetkilisi Cho Young-seok, uçakta "host" olarak çalışmanın, ofisteki sıkıcı masa işinden daha rahat iş ortamı ve yıllık 40 milyon won (yaklaşık 40 bin dolar) maaş gibi çekici özellikleriyle erkeklerin dikkatini çektiğini belirtti.

Firmanın toplam 3 bin 480 çalışanından sadece 190'nı, yani yüzde 5,5'nin erkek olduğu bilinse de, son zamanlarda toplumdaki bu meslekteki erkeklerin çalışmasına olan bakış açısının değişmesi nedeniyle rakamın hızla artacağı tahmin ediliyor.

Asiana firmasında 17 sene hostluk yapan Yang Won-young, ilk başladığı dönemlerde yolcuların onun bir erkek olarak böyle bir iş yapmasını komik karşıladıklarını, fakat son zamanlarda erkeklerin "host" olarak çalışmasının normal kabul edilmeye başlandığını söyledi.

Firmada "host" olarak çalışmak isteyen erkeklerin başvuru için, en az 180 santimetre boyunda ve üniversite mezunu olmaları, İngilizce dışında en az bir yabancı dil bilmeleri gerekiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.