Güney Kore Başbakanı'ndan Yabancı Şirketlere Destek Sözü

Güney Kore Başbakanı'ndan Yabancı Şirketlere Destek Sözü

Ülkede faaliyet gösteren yabancı şirket yöneticileriyle bugün bir araya gelen Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, yabancı firmaların daha rahat iş ortamında faaliyet gösterebilmeleri için hükümetin üzerine düşeni yapacağını bildirdi.Güney...

Ülkede faaliyet gösteren yabancı şirket yöneticileriyle bugün bir araya gelen Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, yabancı firmaların daha rahat iş ortamında faaliyet gösterebilmeleri için hükümetin üzerine düşeni yapacağını bildirdi.

Güney Kore'nin ihracatının yüzde 20'sinin yabancı yabancı şirketlerinin payına düştüğünü söyleyen Kore Başbakanı, hükümetin ülkede faaliyet gösteren yabancı firmalar için hukuki engelleri kaldırarak daha serbest iş ortamı oluşturulmasında yardımcı olacağını kaydetti.

Konuşmasına devam eden Başbakan Chung Hong-won, Kore'nin iş sektörünün serbestleştirilmesi yolunda olduğunu vurgulayarak, bunun Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin seçim kampanyası sırasında en çok üzerinde durduğu konulardan biri olduğunu kaydetti.

Bir süre önce yabancı firma yöneticileri, ülkedeki iş gücü piyasasına esneklik getirecek ve çalışanların maaşları, fazla mesai, emeklilik gibi konularda kanun ve kuralların netleştirilmesi için hükümete başvuruda bulunmuştu.

Atılan adımlardan biri, geçen sene Aralık ayında Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla düzenli olarak ödenen ikramiyelerin, temel ücret sayılması kararının olduğu bildirildi.

Bugünkü toplantıda konuşan Güney Kore Başbakanı, hükümetin, en kısa zamanda iş standartları, maaş ve diğer ödemelere dair kanun maddelerinin gözden geçireceğini ve yabancı firmalar için daha rahat iş ortamının oluşturulması için hükümetin üzerine düşeni yapacağını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.