Güney Kore Ana Muhalefet Partisi Grup Başkanı İstifa Etti

Güney Kore Ana Muhalefet Partisi Grup Başkanı İstifa Etti

Güney Kore ana muhalefet partisi grup başkanının bugün istifa ettiği bildirildi.Güney Kore'nin ana muhalefetteki Demokrasi için Yeni Siyasi Birlik Partisi (NPAD) grup başkanı Park Young-sun'un bugün görevinden istifa ettiği bildirildi.Park'ın,...

Güney Kore ana muhalefet partisi grup başkanının bugün istifa ettiği bildirildi.

Güney Kore'nin ana muhalefetteki Demokrasi için Yeni Siyasi Birlik Partisi (NPAD) grup başkanı Park Young-sun'un bugün görevinden istifa ettiği bildirildi.

Park'ın, istifa kararını tüm parti meslektaşlarına e-mail vasıtasıyla duyurduğu belirtildi. Park Young-sun, yazdığı mektupta, "Grup parti başkanı vazifemden istifa ediyorum. Sorumluluk hatırına kendi inancım, onurum ve gururumdan vazgeçmek zorunda kaldığım bu dönem benim için çok zordu." ifadelerine yer verdi.

İstifanın, ana muhalefet ve iktidar partilerinin, Nisan ayında 300 kişinin hayatını kaybetmesiyle neticelenen feribot kazasıyla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için tasarının hazırlanmasında anlaşmaya varmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Güney Kore toplumunun hemen hemen her kesimini etkileyen ve bir çok istifalara sebep olan bu feci olayın, hükümetin gerekeni yapmaması şeklinde yorumlanarak uzun süredir muhalefet ve iktidar arasında tartışmalara neden oluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.