Güney Kore, Tartışmalı Dokdo Adasında Askeri Tatbikat Düzenledi

Güney Kore, Tartışmalı Dokdo Adasında Askeri Tatbikat Düzenledi

Güney Kore ordusunun Japonya ile arasında son yıllarda tartışmalara neden olan Dokdo (Takeşima) adasında askeri tatbikat yaptığı bildirildi.Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dokdo adasında bugün düzenlenen askeri...

Güney Kore ordusunun Japonya ile arasında son yıllarda tartışmalara neden olan Dokdo (Takeşima) adasında askeri tatbikat yaptığı bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dokdo adasında bugün düzenlenen askeri tatbikata Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri katıldı.

Güney Kore, deniz ve havadan gelebilecek hücumlardan korumak amacıyla Dokdo adasında, 1986 yılından bu yana, yılda iki kez askeri tatbikat düzenliyor.

Öte yandan, Kore'de Dokdo ve Japonya'da Takeşima olarak bilinen adanın, Japonya ile Kore arasında sürekli tartışmalara neden olduğu biliniyor. Güney Kore, Japonya'nın kendi arazisi olduğunu iddia ettiği, fakat Kore Yarımadası'na daha yakın mesafede bulunan adanın, tarihi haritalar vasıtasıyla kendilerine ait olduğunu her fırsatta dile getiriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.